Radnički: "Potrošen sav kredit"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.03.2013.
17:16
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Uoči predstojećeg duela sa Hajdukom iz Kule iz fudbalskog kluba Radnički stižu najave da se do kraja sezone moraju ostvariti sve pobede na domaćem terenu ali i neka u gostima kako bi bio izboren opstanak u ligi.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca nalazi se u ozbiljnom problemu 11. kola pre kraja šampionata. Kragujevčani zauzimaju pretposlednju poziciju na tabeli ali trka za opstanak u ligi još uvek nije izgubljena samo zahvaljujući lošim rezultatima timova koji se poziciono bolje kotiraju od čete Dejana Švabe Đurđevića.

Trener Radničkog nije prisustvovao konferenciji za medije koja je održana pred nedeljni susret sa Hajdukom iz Kule a novinarima se obratio trener golmana Dejan Jelčić koji je preneo utiske kompletnog stručnog štaba.

"Poraz od niškog Radničkog sve nas je poljuljao. Nadam se da smo se psihički povratili. Nijedan rezultat osim pobede ne sme biti u opticaju, jer se nalazimo u nezavidnoj situaciji. U goste nam dolazi iskusna ekipa Hajduka, koja u prolećnom delu ima pozitivan skor. Više nemamo prava na kiks. Sve utakmice kod kuće moramo dobiti i pobediti neki meč na gostovanju" kazao je Jelčić.

Radnički je od početka prolećnog dela sezone doživeo dva minimalna poraza i odigrao nerešeno pred svojim navijačima protiv Rada. Imajući u vidu situaciju u kojoj se ekipa nalazi, prvi golman Ognjen Čančarević istakao je da više nema tim više nema prava na greške jer je sav kredit već potrošen.

"Potrošili smo sav kredit u prolećnom delu. Nema više pravdanja, moramo da pobedimo Hajduk ako mislimo da ostanemo u ovom rangu takmičenja. Verujem da možemo mnogo više i da zaslužujemo mnogo više od trenutnog mesta na tabeli. Potrebna nam je samo jedna pobeda koja bi nam vratila samopouzdanje" istakao je Čančarević.

Kragujevčani su u prethodnom periodu imali ozbiljnih kadrovskih prbolema, što zbog povreda, što zbog suspenzija. Za duel sa Hajdukom u tim se vraćaju Marić i Mirić ali će Đuričković zbog parnih kartona izostati kao i povređeni Petronijević i Pejčić.

Utakmica između Radničkog 1923 i kulskog Hajduka na programu je u nedelju od 14 časova i 30 minuta na stadionu "Čika Dača". Ulaz za sve posetioce i ovoga puta biće besplatan.

Ne propustite