Radnički predstavio svoje mlade nade

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.11.2013.
16:05
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Kragujevački Radnički sve veću pažnju posvećuje radu sa mlađim kategorijama, a u prilog tome je i ozvaničenje saradnje sa Sportskim klubom Foka iz Kragujevca.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Ova saradnja je ozvaničena u Zgradi Skupštine grada Kragujevca u utorak, a epilog svega je formiranje mlade ekipe Radnički-Šumarice.

Kako je saopšteno, sva deca koja su zainteresovana, moći će da pohađaju besplatnu školu košarke do kraja godine, čime ova dva kluba žele da omasove i afirmišu dečji sport u Kragujevcu.

Tom prilikom, novinarima se obratio direktor KK Radnički Aleksandar Mitrović, koji je naglasio da je zajednički cilj ove saradnje da deca ostanu u Kragujevcu i tu na najbolji način razvijaju svoj talenat.

''Košarkaška sekcija u svim godištima pravi sjajne rezultate i to je bio jedan od preduslova da ovu saradnju danas ozvaničimo. Ideja je da naša deca više ne odlaze iz grada, da se naš kvalitet ne dokazuje u drugim srpskim klubovima.


Tačnije, neka se dokazuje, ali kada za to dođe vreme. Svom gradu Kragujevcu ta deca treba da daju svoj maksimum i mi ćemo kao klub sve da obezbedimo da naši mladi takmičari u budućnosti prođu sve selekcije i da se taj put završi u KK Radničkom'',
kaže Mitrović.

Ispred SK Foka, Srećko Otović je izrazio uverenje da će ovaj klub opravdati poverenje ljudi iz Radničkog.

''Trenutno skoro sve naše selekcije zauzimaju prva mesta u svojim kategorijama, veliki je broj talentovane dece u tim selekcijama. Uspećemo da opravdamo poverenje KK Radnički, kao i grada Kragujevca, i da talentovanu decu iz Kragujevca usmerimo ka najboljem mogućem klubu, ka najboljim mogućim ligama, a to su lige koje igra KK Radnički'',
poručio je Otović.



Ne propustite