Radnički produžio ugovor sa Mijatovićem

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.08.2012.
16:19
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Jedan od najiskusnijih košarkaša kragujevačkog Radničkog Danilo Mijatović i naredne sezone će braniti boje ovog kluba, pošto se sa čelnicima dogovorio o nastavku saradnje. U petak promocija novog tima.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kragujevački Radnički najavio je za petak predstavljanje tima za novu sezonu, a jedan od onih koji će biti na promociji je i Danilo Mijatović, koji je sa ovim timom produžio saradnju na još godinu dana.

U prošloj sezoni Superlige Srbije, 29-godišnji Mijatović je odigrao 16 utakmica, prosečno je beležio po 3,4 poena, a imao je ukupno 29 skokova, po tri osvojene i izgubljene lopte i četiri asistencije.

U Jadranskoj ligi nastupao je tri sezone u nizu, u dresu Radničkog. Do sada je postigao ukupno 382 poena, uz uspešnost šuta od 44 odsto.

Obrazlažući odluku o nastavku saradnje sa ovim košarkašem, u saopštenju kragujevačkog kluba navodi se i sledeće:

''Sem što je od onih igrača motivatora i na parketu i u svlačionici, Mijatović slovi i za hladnokrvog aduta Miroslava Mute Nikolića u nebrojenim partija tokom protekle tri godine, a posebno protiv najzvučnijih rivala. Ljubiteljima kluba sa Lepenice trajno je u sećanju Mijatovićevih pet trojki iz šest pokušaja protiv Partizana, čime je ključno doprineo pobedi Crvenih đavola u Beogradu'', kaže se na zvaničnom sajtu kluba.

Ne propustite