Radnički propustio priliku, Vojvodina izdržala u Kragujevcu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.05.2014.
21:51
Izvor: Sportske.net, balkan-handball.com

Derbi pretposledenjeg kola domaće Superlige, koji je odlučivao i o šampionskoj tituli, odigran je u Kragujevcu. Domaći Radnički nije uspeo da savlada Vojvodinu, pa sada Novosađanima treba još pobeda nad Zvezdom u poslednjem kolu da bi odbranili tron.

Balkan handball team
Balkan handball team

Povezane vesti

Derbi za titulu u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine završen je podelom bodova 23:23 (12:10), tako da je odluka u šampionu prolongirana za poslednje kolo, kada će Novosađani pred svojim navijačima pobedom nad Crvenom zvezdom moći da odbrane naslov od prošle godine.

U hali „Jezero“ viđena je velika borba u kojoj su Kragujevčani imali inicijativu, ali su na kraju, ipak ispustili prednost i tek golom Pralice na 20 sekundi pre kraja došli do boda. Vojvodina je imala poslednji napad da osigura titulu, ali nisu stvorili konkretnu akciju da savladaju Petrovića.

Vodio je domaći tim na startu drugog poluvremena 14:10 predvođen sjajnim Krstom Miloševićem, strelcem devet golova. Novosađani su stigli na 16:16 i od tada se igralo praktično gol za gol. Prvo vođstvo posle uvodnih 2:1, Vojvodina je stekla na startu poslednjeg minuta 23:22 preko Nikolića, ali će odluka o peharu ipak čekati narednu sredu.

Partizan je savladao Železničar 30:28 i tako upisao drugu pobedu u plej-ofu, posle one u drugom kolu nad Radničkim.

Šabačka Metaloplastika je prekinula neugodno seriju poraza u Beogradu, gde je remizirala sa Crvenom zvezdom 25:25. Na taj način, Šapčani su obezbedili treće mesto, ali se i oprostili od šampionske titule, kao i drugog mesta koje vodi u SEHA Gazprom Ligu.

PLEJ-OF - poslednje, 10. kolo (4. jun– 19 časova):

Vojvodina – Crvena zvezda

Metaloplastika – Partizan

Železničar – Radnički

Ne propustite