Radnički proradio kad je najvažnije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.12.2012.
20:42
Izvor: Sportske.net

Posle dva uzastopna poraza, kragujevački Radnički u derbiju 15. kola ABA lige savladao Cedevitu i ponovo uhvatio priključak sa ekipama koje se bore za plasman na završni turnir. Posle dosta neizvesnosti tokom meča, Ćapinove trojke u finišu prelomile utakm

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Porazima od Crvene zvezde i Olimpije, ekipa Miroslava Nikolića imala je imperativ pobede u duelu sa Cedevitom, kako bi zadržala mesto u gornjem delu tabele. Težak zadatak je bio pred košarkašima Radničkog, koji su uz podršku navijača uspeli da upišu osmi trijumf u prvih petnaest kola ABA lige - 85:77.

Prva četvrtina protekla je u pravom pucačkom nadmetanju dve ekipe. Slabe odbrane na obe strane, mnogo otvorenih šuteva, ali ni jedni ni drugi nisu uspeli da se rezultatski značajnije odlepe.

Prilično raspoložen u tim trenucima u ekipi gostiju bio je Marko Tomas, koji je uz omalenog Markusa Grina pravio najviše problema odbrani Radničkog.

Posle tih prvih deset minuta, Cedevita je vodila sa 29:27, ali je prednost gostiju nešto uvećana do kraja prvog poluvremena.

Kragujevčani su bili sve neprecizniji i u drugoj deonici su upisali samo 11 poena. Ipak, gosti iz Zagreba to nisu uspeli da na pravi način iskoriste, pa obzirom na prikazanu igru, Radnički je na odmor otišao sa podnošljivim minusom - 43:38.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Gorana Sutona za maksimalnih ''plus osam'' u korist Cedevite, ali su domaći brzo uzvratili preko Ćapina i Varde i vratili rezultatsku neizvesnost.

Ona je trajala sve do poslednjih par minuta, kada su se Kragujevčani konačno rezultatski odvojili. Trojkom Ćapina Radnički je poveo sa 76:71, da bi u narednom napadu isti igrač još jednom pogodio za 79:73.

Kada je Borisov poentirao za 81:73, najveći deo posla je već bio završen, a do kraja Radnički je uspeo da sačuva stečenu prednost i na kraju trijumfuje rezultatom 85:77.

Ćapin je definitivno bio junak utakmice, uz to i najefikasniji sa 23 poena, dok su Varda, Sinovec i Vajt upisali po 14.

Kod Zagrepčana Tomas 17 poena, a Suton i Grin po 15.

Ovom pobedom, Radnički je ostao na deobi šestog mesta sa Olimpijom, koja je dva sata ranije poražena od Splita.

Ne propustite