Radnički protiv šefa policije!

Autor: Miloš Marković
petak 19.10.2012.
14:59
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Varnice na relaciji gradskih vlasti i policije u Kragujevcu prelaze u jedan vatreni sukob koji bi mogao da ima ozbiljne posledice. Nakon intenzivnih napada načelnika PU Kragujevac na klub sa „Čika Dače“, a u vezi sa transferom Filipa Kostića u Groningen,

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Iz fudbalskog kluba Radnički stiže saopštenje Upravnog odbora kojim ovaj klub želi da skrene pažnju javnosti na napade od strane načelnika policijske uprave kojima se, kako se navodi, ruši ugled kluba koji ima tradiciju dugu 90 godina.

Kragujevački klub optužuje načelnika policijske uprave Kragujevac Ivana Đorovića da „želi da sruši tradiciju kluba namenski i smišljeno i na taj način favorizuje neki drugi klub njemu drag.“

S tim u vezi, zvanično saopštenje kluba prenosimo u celosti.

„Ono o čemu treba javnost da bude informisana je da u transferu Filipa Kostića postoji validna dokumentacija, svima je dostupna na uvid, jer postoji Ugovor između FK,,Radnički 1923“ i FK,,Groningen“, kojim su precizirani uslovi transfera igrača Filipa Kostića, nadalje iz našeg knjigovodstva je vidljiva uplata od strane FK,,Groningen“ na devizni račun kluba u tačno dogovorenim terminima i iznosima a za sve urađeno postoji Odobrenje od strane UEFA i FSS da se transfer izvrši neometano. Kompletan transfer se vrši preko FIFA TMS sistema i kontroliše u svim segmentima pa i u finansijskom tako da je sprečena bilo kakva i bilo sa čije strane finansijska manipulacija. Međutim ko nema poverenja u sebe nema i u druge pa bi pojedinci koji se bave ovim slučajem , vođeni ličnim iskustvom, pokušali da manipulišu finansijskim poslovanjem u ličnom interesu pa tragaju za istomišnjenicima. Žao nam je gospodo nema ih na našoj strani. Informišemo javnost da ste ,,slučaj Kostić“ otvorili još u aprilu mesecu i proveravali do jula uz opasku da neće biti realizovan jer je ,,neko sklonio 550.000,oo eura “ a od jula kad je igrač nesmetano i uz saglasnost UEFA i FSS otišao u Holandiji intenzivno tražite lice koje ćete okriviti i kojem ćete svoje lažne sumnje i tvrdnje baciti na pleća. Napominjemo da ste Vašim preuranjenim radom, jer ste vođeni željom da pronađete nešto protivzakonito, do momenta realizacije, mogli da upropasti transfer vredan stotina hiljada evra, napominjemo da je transfer Kostića najveći u istoriji našeg kluba. Gospodo još jedanput javno ponavljamo ,,Ne tražite nešto čega nema i ostavite kluba da nastavi sa svojim radom i da kao i do sada niže sportske uspehe i ostvaruje prihode od kojih se hrani gotovo sto porodica u Kragujevcu.

Istine radi, moramo i da inforimišemo javnost da ste u našem klubu svoj rad otpočeli još pre transfera Kostić. Slučajno ili ne, poslovanje našeg kluba se proverava sa Vaše strane nakon utakmice JSL FK,,Crvena Zvezda“ – FK,,Radnički 1923“ u Beogradu 01.10.2011g., kada je naš klub odigrao nerešeno i zastuavio klub drag g.Načelniku, u pohodu na titulu. Da zlonamerni ne bi pomislili da provera našeg finansijskog poslovanja mora biti izuzeta od državnih organa i van kontrole, ističemo da je naša finansijska i svaka druga dokumentacija dostupna na uvid pa i kontrolu jer posedujemo uredno knjigovodstvo, radimo i ako nismo u obavezi i reviziju poslovanja kao i da uredno prijavljujemo završne račune, bilan stanja i uspeha. Iz toga rečenog jasno je da postoji višestruka provera našeg rada i poslovanja pa čudi da ste još uvek, do dana današnjeg, u proveri a da pri tome ništa niste pronašli protivzakonito. Sumnje naše od jeseni bile su potvrđene na utakmici istih rivala u Kragujevcu 04.04.2012.g., FK,,Radnički 1923“ – FK,,Crvena Zvezda“, završene rezultatom 0:0, i nakon sedam uzatoponih pobeda FK,,Crvena Zvezda“ je po drugi put zaustavljena u pohodu ka tituli. Sama utakmica je bila u fudbalskim okvirima ali će ostati upamćena po navijaču koji je pod okriljem službene legitimacije MUP-a sa obeležijem gostujućeg tima ušao među domaće navijače i insistirao da ga na tom delu tribine obezbeđuju pripadnici policije do kraja utakmice. Ta osoba se zove Ivan Đorović, načelnik Policijske Uprave Kragujevac. I sada smo sigurni da je to bilo pogubno i za naša klub jer od strane g.Načelnika, koji u svom kabinetu drži rekvizite njemu dragog kluba, kreće revanšizam. U novom prvenstvu o novoj utakmici FK,,Radnički 1923“ – FK,,Crvena Zvezda“, u Kragujevcu 16.09.2012.g. pričaće se još dugo jer g.Načelnik uporedu predvodi i organizuje na stadionu i pripadnike policije i gostujuće navijače i samo zahvaljujući prisebnosti i interveciji Žandarmerije ne dolazi do obračuna između dve navijačke grupe, sa teškim posledicama.

Naglašavamo da prestanete sa pritiscima Vaših služebenika jer ako za godinu i više dana nisu pronašli elemente krivičnog dela i nema mesta pokretanju postupka, završite Vaš rad. Vaši pritisci se nastavljaju i prema igračima naše seniorske ekipe koje u noćnim terminima pozivate u cilju provere podataka i informacija. Nemojte da nam stavljete na teret stvari koji nismo učinili a ako imate dokaza za bilo kakve protizakonite radnje od strane kluba ili pojedinaca iz kluba, prosledite ih nadležnim organima jer ćemo mi sigurno da se obratimo Resornom ministarstvu i da podnesemo prijavu a Tužilaštuvu za krivična dela klevete, nanošenja štete i iznude.“, navodi se u saopštenju Radničkog iz Kragujevca.


Ne propustite