Radnički, sad budi ratnički!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.02.2013.
18:15
Izvor: Mihajlo Vidojević

U predvečerje završnog turnira ''Kupa Radivoja Koraća'' i šest kola pre kraja ligaškog dela ABA lige kucnuo je čas da se Mutini ''Ratnici'' pogledaju u oči i pokažu Srbiji veličinu šumadijskog srca!

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U vreme kada se na sve strane vodi polemika ko i zašto (ne) pomaže 'blizancima' iz Beograda košarkaši Radničkog iz Kragujevca uspeli su da dovedu sebe u poziciju da zasene one kojima se u javnosti (ne)opravdano dodeljuje veća pažnja no ''Ratnicima'' iz ''srca'' Šumadije.

Pre početka sezone Miroslav Muta Nikolić oformio je novi tim (kao i svake godine) i stavio pred njega samo jednu obavezu, da se u ''Jezeru'' igra ''ratnička'' košarka koja će dovesti u Kragujevac ''ukradenu'' Evropu iz prošle sezone kada su slabije rangirani u ABA ligi dobili upražnjeno mesto u Evrokupu!

Nije ovde reč o jadikovanju zbog čestih nepravdi koje se čine Radničkom, ovde se govori o tome kako snagom volje i upornošću i najveća nepravda može biti prevaziđena i pretvorena u uspeh!

Udarac pa trijumf, kamen po kamen, došao je Radnički u poziciju da se bori za fajnal-for ABA lige i trofej u ''Kupu Radivoja Koraća'' a junačka borba Kragujevčana krunisana je potonućem Partizana u ''Jezeru'' ali i pobedom u Novom Mestu.

Bez ''pola'' tima je Radnički u Sloveniji došao do 12. trijumfa u Regionalnom šampionatu i otvorio vrata Evrope i fajnal-fora.

U narednih mesec i po dana ''Đavoli'' će morati da dokažu kako se snalaze u ''paklu'' koji ih čeka na parketu ali i van istog.

Košarkaški savez Srbije je unapred vezao ruke Kragujevčanima pozivanjem na ''pravilnik'' koji znači da će Radnički bez Ćapina (MVP-a ABA lige), Varde, Markovića i Borisova nastupiti na završnom turniru ''Kupa Radivoja Koraća'' ali je sinoćnji duel u Novom Mestu pokazao da Mutini ''Ratnici'' umeju da se izbore kada su šanse za uspeh okrenute protiv njih.

Tako će biti i predstojećeg vikenda a bez obzira na mogući neuspeh od Radničkog će Kragujevčani tražiti samo jedno - da budu ''Ratnici'' kada je najteže i pokažu da Srbija nije (samo) Beograd!

''Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može''!

  https://twitter.com/mixa_sportske

Ne propustite