Radnički spreman za revanš Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.04.2014.
17:53
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog i ove sezone igraju odlično i na domaćoj i na evropskoj sceni, a jedino gde još uvek nisu ostvarili ono što su očekivali, jesu mečevi protiv Crvene zvezde. Sada je prilika da se i protiv beogradskih crveno-belih pokažu

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki sutra, od 17.45 sati, dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu, u Sportskom centru „Park“.

Beograđani su u prvoj utakmici trijumfovali rezultatom 12:11 i tako poveli u seriji koja se igra u tri dobijene utakmice, ali se Kragujevčani nadaju da uz pomoć domaćih navijača mogu do izjednačenja.

Stoga su i odlučili da ulaz bude besplatan, uz karte koje se mogu podići u klupskim prostorijama, na zatvorenom bazenu SC ''Park''.

''Zaboravili smo nesrećan poraz iz prve utakmice i krenuli dalje, serija je duga. Nadam se da ćemo već sutra pokazati da zaslužujemo da se radujemo trofeju. Za ovaj susret vlada veliko interesvoanje, očekujemo pune tribine i da sve protekne u najboljem sportskom redu. Naravno, nadamo se i pobedi'', izjavio je Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Kapiten kragujevačkog tima Filip Filipović istakao je da je ekipa spremna i da je zaboravila prethodni poraz u kom je imala dosta grešaka.

''Smatram da će, ova utakmica, za razliku od prošle, proteći u sportskoj, fer i korektnoj atmosferi, pre svega od strane navijača, koje pozivam da nas podrže u što većem broju.

U ovom trenutku, kada nam mnogi zatvaraju vrata i okreću leđa, njihova pomoć nam je i te kako potrebna.

Apelujem na sve ljubitelje vaterpola da dođu i da na civilizovan način podrže ekipu Radničkog, za razliku od onoga što smo videli u petak. Igram vaterpolo dugo, Jugoslav još duže, a ono na 'Tašmajdanu' je na sve ličilo osim na jednu finalnu utakmicu, na kakvu smo navikli da igramo.


Na stranu ćemo staviti sve ostale činioce koji su doveli do poraza i mislim da treba da se okrenemo nama samima''
, zaključio je Filipović, apelovavši na čelnike Grada da ispoštuju ugovorene obaveze, kako bi klub funkcionisao na pravi način i nastavio da donosi trofeje.

Njegov klupski, ali i saigrač iz reprezentacije, Dušan Marković,složio se da će vetar sa tribina imati veliki značaj.

''Dosta toga je drugačije s obzirom da igramo u Kragujevcu.Mnogo više se mi pitamo i ako broj grešaka iz prošle utakmicesvedemo na minimum, možemo da se nadamo pobedi. Pozvao bih navijačeda dođu u što vrećem broju, podrže nas i da nam pomognu da mnogolakše dođemo do pobede'', kazao je Marković.

Ne propustite