Radnički - U Atini po zagrebačkom receptu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.10.2013.
22:22
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši kragujevačkog Radničkog su proteklog vikenda doživeli žestok udarac u duelu sa Crvenom zvezdom, pa je start u Evrokupu i duel sa Panioniosom prilika za povratak na pobednički kolosek.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Uzdrmani debaklom u Pioniru (51:88) protiv Crvene zvezde, košarkaši Radničkog u sredu od 18 časova izaći će na megdan atinskom Panioniosu, što će im biti i debi na evro-sceni.

Bez obzira na težak poraz u subotu, iskusni plejmejker Radničkog Marko Marinović veruje da Kragujevčani u Atini mogu da ponove partiju iz meča sa Cibonom, kada su ubedljivo slavili u Zagrebu.

''Imam dosta teških utakmica, još od FMP do prošle sezone u Bugarskoj, ali jasno je da moramo da igramo timski i da izađemo na teren kao na otvaranju sezone u Zagrebu, bez respekta.

To je jedini put ako želimo da uradimo nešto. Biće teško, ali kao što smo počeli ABA ligu, ne možemo mnogo da izgubimo ni u Atini, a mogli bismo puno da dobijemo pobedom nad Panioniosom. Potrudićemo se da odigramo mnogo bolje nego u poslednjoj utakmici. To nam je ujedno i jača priprema za nastavak sezone'',
izjavio je Marinović.

Njegov saigrač Sava Lešić poručuje da Kragujevčani ne treba da previše respektuju domaćina.

''Jaka su ekipa, sa puno stranaca. Igraju sa dosta tranzicije, ako ih tu zaustavimo, mislim da ćemo moći da se nosimo sa njima. Mi smo u jednoj od težih grupa, Rusi su favoriti, ali sve ekipe su jake. Uspećemo ukoliko se držimo plana koji imamo, kao što smo igrali u prva dva kola ABA lige'', izjavio je Lešić.

Ne propustite