Radnički u rukama SNS-a

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.05.2013.
12:18
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Radnički iz Niša od naredne sezone mogao bi da postane mnogo konkurentniji u Jelen Superligi jer je gradonačelnik grada na Nišavi najavio ozbiljna novčana ulaganja koja će inicirati čelnici Srpske napredne stranke.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

U minuloj sezoni fudbalski klub Radnički iz Niša funkcionisao je pomoću štapa i kanapa a situacija bi od jeseni trebalo da bude mnogo bolja.

Gradonačelnik Niša je pre kraja sezone obećao stabilno finansiranje klubu od strane grada i sponzora a deo sredstava stići će od Srpske napredne stranke.

"Uz pomoć predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji šalje poruku da voli Radnički, obezbedio sam 42 miliona dinara za period od narednih 12 meseci, van budžeta Grada. Još tri miliona jednokratne pomoći od Sportskog saveza jednog grada. To će biti realizovano u narednih par dana i 3 miliona u septembru, da nam olakšaju pripreme i početak sezone" poručio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić za sajt "Južne Vesti".

Perišić je upozorio da ubuduće neće biti prostora da se preko stranačkog računa vrše raznorazne manipulacije sredstvima koja budu prosleđena klubu.

"Svi iznosi će biti uplaćivani na trezorski račun Radničkog što će onemogućiti bilo kakvu blokadu i manipulaciju tim sredstvima u smislu pojavljivanja ugovora za koje niko nije znao. Angažovaću nezavisne stručnjake koji će prekontrolisati poslovanje, uz one oficijalne" dodao je Zoran Perišić.

Na "Čairu" bi uskoro trebalo da bude održana Skupština kluba na kojoj će biti imenovani novi članovi Upravnog odbora a nakon toga će se videti u kom će smeru krenuti Radnički.

Ne propustite