Radnički – U Skoplje po iskupljenje

Autor: Miloš Marković
petak 12.10.2012.
11:26
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Nakon tri poraza na startu regionalne lige, kraguejvački Radnički gostovanje u Skoplju ekipi MZT vidi kao pravu priliku za iskupljenje i korigovanje.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U četvrtom kolu regionalne ABA lige, Kragujevčani idu na megdan ekipi MZT.

Aktuelni šampion Makedonije i osvajač duple krune u dva navrata se susretao sa Radničkim u toku priprema, ipak igrači „Crvenih Đavola“ se ne zanose pobedama iz pripremnog perioda, naročito ne posle očajne premijere n Jadranu.

„MZT je pokazao kvalitet u dosadašnjem delu lige, imaju iskusnu ekipu. Veoma dobro su startovali, što im sigurno podiže samopouzdanje.“, rekao je košarkaš Radničkog, mladi Miljenović koji očekuje prvu pobedu.

„Mi treba da rešavamo probleme koje imamo u igri i to nam je prioritet u narednom periodu. Ako uspemo da smanjimo oscilacije i podignemo igru na viši nivo, neće biti toliko važno o kom protivniku se radi. MZT ima odlične pojedince, ali ukoliko mi odigramo na nivou na kom sigurno možemo, mislim da imamo velike šanse za pobedu."

"Činjenica je da nije nimalo prijatno kada se otvori sezona sa 0-3, ali ima još mnogo utakmica da se igra, tek je početak. Liga je izjednačena i sa nekoliko vezanih trijumfa već bismo bili u vrhu tabele. Ništa nije izgubljeno, ali su prve utakmice opomena za nas i ujedno smernica na koji način treba da idemo dalje.“, istakao je on za klupski sajt.

Sa svojim kolegom se slaže i Maksimović koji ističe da Radnički dobro poznaje MZT i ima recept kojim želi da stigne do prve pobede.

„Košarka je timski sport i postoji samo jedan recept: timskom igrom, i u odbrani i u napadu. Znamo način na koji igraju, koje su im dobre, a koje loše strane. Mi jesmo u lošem momentu, ali u sportu se iz takvog momenta izlazi samo još jačim radom, uz dobre analize prethodnih utakmica, na čemu trener Nikolić insistira.“, rekao je on.

Inače, utakmica u Skoplju se igra u subotu, 13. oktobra, s početkom od 20 časova i 30 minuta.


Ne propustite