Radnički ubedljiv, debitovao prvi Kragujevčanin

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.12.2013.
20:02
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su rutinsku pobedu nad ekipom Banjice, rezultatom 20:5, u šestom kolu Prve A lige Srbije.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Pored očekivanog trijumfa, meč u „Parku“ obeležio je debi četrnaestogodišnjeg Uroša Jevtića, momka iz vaterpolo škole šumadijskog tima, koji je tako postao prvi Kragujevčanin koji je zaigrao u srpskom elitnom rangu takmičenja, što je oko 1.000 prisutnih gledalaca pozdravilo gromkim aplauzom.

Od samog starta domaći su krenuli da rešetaju mrežu protivnika sa svih strana, pa su već na prvom mini predahu imali "plus tri" – 4:1. Istim rezultatom dobili su i drugu četvrtinu , pa su do poluvremena udvostručili vođstvo (8:2).

Ništa se nije promenilo ni u nastavku susreta, prednost Šumadinaca je sve više rasla uprkos tome što je trener Radničkog, Dejan Jovović, veću šansu pružao igračima koji obično imaju manju minutažu.

Poslednju deonicu domaći su dočekali sa dvocifrenim vođstvom 13:3, a potom su bili najubedljiviji, pa su na kraju sasvim zasluženo slavili ubedljivu pobedu, kojom su zadržali maksimalan učinak i lidersku poziciju na tabeli.

Najefikasniji bio je kapiten Filip Filipović sa pet golova, Srđan Vuksanović postigao je četiri, a Boris Zloković, Miloš Miličić, Vedran Ćirković i Ivan Basara dodali su po dva. Po jednom su se u strelce upisali Boris Popović, Dušan Marković i Đorđe Filipović.

"Posle dve teške utakmice koje smo imali sa Zvezdom i Partizanom, sigurno da nam je dobro ovaj meč dobro došao da podignemo samopouzdanje. Odradili smo sve kako je trebalo, po dogovoru, od početka do kraja. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće i da ćemo igrati sve bolje i bolje" rekao je Srđan Vuksanović, četvorostruki strelac.

Radnički Kon Tiki – Banjica 20:5 (4:1, 4:1, 5:1, 7:2)

Zatvoreni bazen SC "Park". Gledalaca: 1.000. Sudije: Stefanović (Beograd) i Anđelić (Zemun). Igrač više: Radnički 5(4), Banjica 4(2). Peterci: Radnički 2(2).

RADNIČKI: Radić, Burić, B. Popović 1, Vuksanović 4, Gak, Miličić 2, Ćirković 2, Basara 2, Zloković 2, F. Filipović 5, Marković 1, Đ. Filipović 1, S. Popović, Jevtić. Trener: Jovović.

BANJICA:
Stamenić, Asanović, Janković, Repanović 1, Jović, Ilić, Bakić, Andrejević, Manojlović 1, Gogov 2, Radonjić, Čučković, Durlević 1, Stfanović. Trener: Milenković.

Ne propustite