Radničkom drama u "Jezeru"

Autor: Kragujevac.Sportske.net
ponedeljak 18.02.2013.
22:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog savladali Cibonu u Kragujevcu posle čak dva produžetka i uvećali šanse za plasman na završni urnir ABA lige. Rezultat na kraju bio je 105:101 za domaće.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Prvih pet minuta proteklo je u izjednačenoj borbi, nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost. Rezultat u tom periodu bio je 15:15.

Cibona prva pravi osetniju prednost na minut pre kraja prve deonice serijom od 7:0. Tako da je rezultat na kraju ovog dela 28:21 za goste iz Zagreba.

Početak druge četvrtine takođe je pripao Ciboni, trojkom Blesingejma i zakucavanjem Marčinkovića gosti dolaze do najveće prednosti na meču 38:28. Radnički se potpuno vratio u meč seriom od 10:2 koju je započeo Emening sjajnum zakucavanjem na asistenciju Stivena Markovića.
 
Do odlaska na odmor Cibona je konstantno bila u rezultatskoj prednosti koja ni u jednom trenutku iznosila više od 3 poena. Na poluvremenu gosti iz Zagreba su imali minimalnu prednost od samo pola koša razlike 46:47.

Radnički je nešto bolje otvotio drugo poluvreme. Kragujevčani su poboljšali igru u skoku i to je odmah donelo boljitak u igri. Međutim, Pavle Marčinković vraća Ciboni prednost pogođenom trojkom uz faul.

Radnički je u ovom periodu igre vrlo brzo ušao u problem sa ličnim greškama što su iskusni gosti iz Zagreba vešto koristili i postepeno stvarali prednost koja je na kraju trećeg dela iznosila sedam poena, 63:70.

Početak poslednje deonice nosi dosta uzbuđenja, trojka Ćapina i pogodak sa distance Mijatovića diglo je "Jezero" na noge. Ali, igrači Cibone imaju odgovor na to sa dve uzastopne trojke Blesingejma i Strouberija, 71:76.

Na 2:21 do kraja Sinovec pogađa jedno bacanje za 74:79, a odmah potom i Danilo Mijatović trojku za 77:79 i tako se ušlo u neizvesnu završnicu.

Trojkom Terika Vajta na 21 sekund pre kraja Radnički je došao do 80:81.

Ćapin je pogodio 2 bacanja i tako Radničkom doneo izjednačenje, prethodno je Strouberi pogodio samo jednom sa linije penala, 82:82.

Gosti su neprecizni u poslednjem napadu pa se otišlo u produžetak.

Zagrepčani bolje otvaraju produžetak i imaju blagu prednost na 2 minuta do kraja od 89:91. Ponovo je Aleksandar Ćapin taj koji bacanjima donosi izjednačenje Radničkom 26 sekundi pre kraja, 95:95.

Tim rezultatom je završen prvi produžetak, pa se prešlo na novih 5 minuta.

Drugi produžetak počinje bolje za domaće, Emening sa 4 uzastopna poena donosi prednost Radničkom 99:95.

Sjajnim kucanjem Terika Vajta Radnički dolazi do prednosti od 5 poena, međutim Cibona se trojkom vraća i onda se ušlo u penal završnicu. Stiven je samo potvrdio pobedu na kraju, rezultat na kraju je iznosio 105:101.

Ovom meču prisustvovao je i generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.

Sudije: Pukl Saso SLO, Vojinovic Vladimir MNE, JErsan Andrej SLO

Radnički: Miljenović, Sinovec 6, Ćapin 32, Jović, Marković 15, Bryan Amening 14, Birčević 11, Borisov 2, Krstović 5, Mijatović 8, White9, Visse 3.

Cibona: Kus 16, Blassingame 20, Šarić 13, Marčinković 6, Rozić 6, Kuridža, Strawberry 11, Ničević 4, Žižić 25, Kovačević.

Ne propustite