Radonjić: "Dokazali smo karakter i kvalitet"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.03.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić priznao je da nije bilo lako otići u Zadar i savladati ekipu koja se grčevito bori za opstanak ali da su njegovi izabranici dokazali da poseduju karakter i kvalitet.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i ABA lige u subotu je matematički obezbedio plasman na završni turnir Regionalnog takmičenja ubedljivom pobedom na gostovanju Zadru.

Iako su Zadrani u meč ušli puni želje da naprave podvig, favorit nije dozvolio iznenađenje zbog čega je trener Crvene zvezde Telekom bio posebno zadovoljan nakon utakmice.

"U prvom delu nije izgledalo tako dobro, ali smo u drugom pojačali odbranu i dominirali u skoku. Ubrzo smo imali sve u našim rukama i obezbedili bodove koji nas teoretski ostavljaju na prvom mestu. Čestitam igračima na ozbiljnom pristupu. Nije uopšte bilo jednostavno posle Ritasa biti na adekvatnom nivou, ali smo pokazali da imamo karakter i kvalitet" kazao je Radonjić nakon meča u Zadru.

Zvezda je slavila rezultatom 53:67 a činjenicu da je Radonjić podelio minutažu među igračima najbolje je iskoristio mladi Nikola Rebić.

"Odigrali smo tvrdu utakmicu. Nismo najbolje otvorili meč pa je u prvom poluvremenu bio rezultatski egal. Mislim da je u drugom poluvremenu prevagu donelo naše iskustvo i mislim da smo odigrali dobar meč. Sveli smo protivnika na samo 53 poena i odigrali dobru odbranu što smo ranije zacrtali. Čestitao bih ekipi Zadra  na fer i korektnoj borbi" izjavio je Rebić.

Prvoplasirana ekipa ligaškog dela sezone u ABA ligi u naredna dva kola igra protiv MZT-a u "Pioniru" a potom će na noge ekipi Cibone.

Ne propustite