Radonjić: "Prethodni dueli nisu reper za ono što nas očekuje"

Autor: Beta Beta
utorak 04.03.2014.
16:11
Izvor: Beta

Trener vicešampiona Srbije i ABA lige rekao je da trijumfi nad Lijetuvos Ritasom u EL nisu reper za ono što njegov tim očekuje u dvomeču osmine finala EK.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da svi njegovi košarkaši moraju da budu maksimalno koncentrisani kako bi eliminisali Lijetuvos Ritas u osmini finala Evrokupa.

"Očekuju nas dva neizvesna i bitna duela protiv Ritasa, koji je već osvajao Evrokup. Svi moraju da budu maksimalno koncentrisani kako bismo došli do povoljnog rezultata", rekao je Radonjić.

Zvezda će u sredu od 19 časova i 30 minuta u hali "Pionir" dočekati Lijetuvos Ritas u prvom susretu osmine finala.

Kako je rekao Radonjić, krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom Ivan Radenović zbog povrede neće igrati u sutrašnjoj utakmici.

Crvena zvezda i Ritas su se već sastali ove sezone u prvoj fazi Evrolige, a beogradski klub je pobedio u obe utamkmice.

"Prethodna dva susreta koja smo odigrali u Evroligi svakako nisu reper za predstojeće duele. Ritas je dobra ekipa, u odličnoj formi, rezultatskom naletu", kazao je Radonjić.

Trener crveno-belih je naveo da je fokus na pobedi, a ne na koš razlici.

"Fokus je ipak na pobedi, ne razmišlja se toliko o koš razlici. Ritas verovatno ima bolju poziciju jer se revanš igra u Litvaniji, ali će oni u prvom susretu morati da daju 100 odsto svojih mogucnosti kako bi došli do što boljeg rezultata", naveo je Radonjić.

Revanš između Zvezde i Ritasa igraće se 12. marta u Viljnusu.

Zvezda je apelovala da navijanje bude fer i sportsko, bez ubacivanja predmeta na teren, jer je klub zbog sličnih ispada već kažnjavan ove sezone.

Ne propustite