Rakočević ponudio Zvezdi "recept" za titulu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.06.2014.
14:50
Izvor: Sportske.net

Bivši kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević smatra da crveno-beli imaju sjajnu priliku da konačno dođu do trofeja u domaćem šampionatu a pritom je bivšim saigračima da dobar savet kako da neutrališu Partizanove prednosti.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac i bivši kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević odigrao je u svojoj bogatoj karijeri sijaset važnih utakmica i neretko umeo da izađe iz njih kao junak.

Sa Rakočevićem u timu crveno-beli u prethodnoj sezoni nisu uspeli da stignu do trofeja u Superligi ali iskusni plejmejker veruje da su okolnosti sada mnogo više naklonjene timu za koji navija.

"Mislim da Zvezda ima dobru šansu da najzad uzme titulu, uprkos tome što je ove sezone u nekim najbitnijim mečevima pokazala da joj fali još korak za vrhunski rezultat. Crveno-beli imaju dovoljno kvalitetan tim da konačno zgrabe trofej" smatra Rakočević.

U izjavi za dnevni list "Sport" Rakoč nije zaboravio da napomene da je Partizan imao mnogo problema sa povredama tokom sezone na izmaku i da bi upravo ta činjenica mogla da bude presudna za Zvezdin trijumf.

"Partizan je imao velikih problema tokom cele sezone, izgubili su nekoliko važnih igrača, dok je Zvezda je u istom sastavu skoro cele sezone, što može da bude prednost. Samo da se moji zvezdaši dobro spreme i konsoliduju, siguran sam da će dati sve od sebe na ovih nekoliko utakmica" ističe Rakočević.

Prošlosezonski kapiten Crvene zvezde Telekom dao je i konkretan savet pulenima Dejana Radonjića pred početak finalne serije.

"Momci treba da izvrše jak pritisak na bekove Partizana, jer oni nemaju klasičnog pleja, kao što je Vesterman. Treba ih maksimalno sprečiti u prenosu lopte, a crveno-beli to mogu, jer imaju agresivne igrače u prvoj liniji, što može da bude presudno u ovoj finalnoj seriji" zaključuje Rakočević.

Ostaje nam da vidimo da li su košarkaški Crvene zvezde Telekom kadri da na terenu primene savet koji im je njihov bivši saigrač dao a priliku da se dokažu imaju koliko večeras, u prvom meču finala koji se igra od 20 sati.

Ne propustite