Raskol u "komšijskom" dvorištu?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2012.
12:48
Izvor: Sportske.net

Sudeći prema pisanju uglednih hrvatskih portala, selektor Igor Štimac i predsednik FS te zemlje Davor Šuker ne nalaze se u dobrim odnosima i komunikacija im se svodi na minimum koji iziskuju obaveze u nacionalnom timu.

jutarnji.hr
jutarnji.hr

Povezane vesti

Iz Hrvatske stižu vesti da drugoplasiranoj reprezentaciji u grupi A kvalifikacija za SP u Brazilu ne cvetaju ruže.

Iako su jesenas rezultati "kockastih" bili sjajni i već su se počeli učiti koraci sambe, situacija u "hrvatskoj kući fudbala" nije tako "ružičasta".

Donatorsko veče kojem su prisustvovali selektor Hrvatske i pojedini reprezentativci još više je podstaklo tamošnje medije da pišu o navodnom raskolu na relaciji Štimac - Šuker.

Predsednik FS Hrvatske nije se pojavio na donatorskoj večeri a kada je selektor Štimac upitan za razlog odsustva čelnika Saveza usledio je vrlo štur odgovor.

"Šuker je u Londonu, ostali uglavnom na odmoru ili na putu, zato se nisu mogli pojaviti" kazao je Štimac.

"Jutarnji.hr" piše da su se nakon oslobađanja hrvatskih generala zaoštrili odnosi na relaciji selektora i predsednika FS jer je Štimac otvoreno veličao "domobranitelje" dok je Šuker imao drugačiji stav istakavši da politici nije mesto u sportu.

Od tog trenutka njih dvojica komuniciraju u nužnim prilikama a Hrvatsku po Novoj godini očekuju mečevi koji bi mogli da odluče o plasmanu na SP u Brazilu.

Srbija će biti prvi protivnik a nakon toga sledi duel sa Velsom pa je sigurno da navijače u susednoj nam zemlji neće obradovati vest da "ima nešto trulo u FS Hrvatske".

Ne propustite