Rašović i Dodić: "Penal presudio"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.10.2013.
17:25
Izvor: Sportske.net

Treneri klubova aktera derbija devetog kola Jelen Superlige složili su se u oceni da je neiskorišćen penal domaćina iz prog dela meča bio presudan za dalji tok utakmice.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije iskopao je podno Đurđevog brda ubedljiv trijumf i tri boda koja vraćaju crno-bele na čelo superligaškog karavana sa 20 osvojenih bodova.

Izabranici Vuka Rašovića slavili su neočekivano ubedljivo a rezultat od 3:0 nije pravi pokazatelj odnosa snaga na terenu. Da je utakmica mogla da ode u totalno drugačijem smeru svedoče i izjave trenera dva kluba, koji su ocenili da je promašen penal Jagodinaca u mnogome promenio tok susreta.

"Mnogo smo želeli ovu pobedu, pripremali smo se dve nedelje i uspeli smo. Mislim da se vidi pomak u igri Partizana i verujem da će iz utakmice u utakmicu do kraja prvenstva biti bolje" rekao je Rašović a potom dodao,

"Moramo da naglasimo da je utakmica mogla da ode u drugom smeru, ali to je fudbal. Posle penala, mi smo iskoristili naše šanse, postigli golove na vreme i zasluženo pobedili" konstatovao je strateg Partizana.

Prelomni detalj dogodio se u 30. minutu kada je Ostojić rukom igrao u šesnaestercu Partizana ali Damjanović nije uspeo da savlada sjajnog Stojkovića sa bele tačke.

"Kazna za promašeni penal je bila surova, dovoljan je podataka da smo bili bliži da prvi postignemo gol i duel uvedemo u druge tokove. Nismo smeli da dozvolimo da takav promašaj utiče na nas" objasnio je Mladen Dodić, trener Jagodine.

Kormilar "Ćurana" dodao je da igrom u drugom poluvremenu ne može da bude zadovoljan a da je period igre iz prvog poluvremena, do promašenog penala, bio za pohvalu.

Posle devet odigranih kola Partizan se nalazi na čelu tabele sa 20 osvojenih bodova dok Jagodina ostaje osma sa 12 bodova.

Ne propustite