Rašović: "Špil je dobar, fale dva džokera"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.06.2013.
10:35
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener Partizana Vuk Rašović kazao je nakon kompletiranja ekipe, dolaskom reprezentativaca na pripreme, da ekipu treba pojačati sa dva iskusna igrača na koje će oni mlađi moći da se oslone u borbi za plasman u Ligu šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ušli su u drugu fazu priprema na Zlatiboru koju će odraditi u kompletnom sastavu, jači za šestoricu prispelih reprezentativaca i Nikolu Trujića koji se vratio sa pozajmice Napretku.

Trener Vuk Rašović osvrnuo se na ono što je do sada urađeno, pohvalio igrače, i priznao da Partizan ima dobar "špil" i da je do početka kvalifikacija za LŠ najvažnije ukompletirati ga sa dva "džokera".  

"Imamo dobar špil a za dobitnu kombinaciju fale nam dva džokera. Trenutno tražimo igrače na pozicijama koje su nam ključne, a to su desni bek, centralni vezni igrač, a ja bih voleo da dođe i jedan bočni igrač koji poseduje veliku brzinu" priznao je Rašović.

Crno-beli su juče ostali bez Vladimira Stojkovića koji će karijeru nastaviti u Konjasporu uprkos nastojanjima Vuka Rašovića da reprezentativac Srbije ostane u klubu barem još šest meseci.

"Moja želja je bila da Stojković ostane barem još šest meseci ali pored mojih želja moramo da gledamo interese kluba i samog igrača kome želimo da zahvalimo. Bitno je da mi imamo spremno rešenje kada on ode" istakao je strateg Partizana.

Zamena za Stojkovića biće Milan Lukač koji će se priključiti pripremama nakon zvanične promocije, a drugih pojačanja za sada neće biti.

Vuk Rašović otkrio je da u saradnji sa Albertom Nađom razmatra ko bi iz određene grupe igrača mogao da postane pojačanje crno-belih a glavni kriterijum za odabir biće iskustvo.

"Postoji određeni broj igrača o kojima razmišljamo ali želimo da vidimo kako će se stvari odvijati po pitanju žreba i koga ćemo izvući. Sigurno je da ne smemo da žurimo i da ne smemo da pogrešimo. Mi mlade i talentovane igrače imamo a potrebni su nam oni iskusniji. Treba nam neko ko će odmah ući u tim na koga će se mladi igrači osloniti" priznaje Rašović.

Trener Partizana konstatovao je na polovini obavljenog posla na Zlatiboru da radi sa disciplinovanim igračima, da problema za sada nema, i da se nada da će tako ostati u buduće.

Po povratku sa Zlatibora Partizan se seli na Pohorje gde će biti obavljen glavni deo posla pred početak borbe za Ligu šampiona.

Ne propustite