Rašović: ''Svi 'partizanovci' se ujedinili pred derbi!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.05.2013.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana u razgovoru sa novinarima u ponedeljak sumirao utiske sa 144. večitog derbija u kome je njegov tim napravio ključni korak ka šestoj uzastopnoj tituli. Posebno ga impresionirala pozitivna energija sa kojom su u meč ušli svi kojima je crno-

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dva dana posle svog najvećeg uspeha u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Vuk Rašović je zasluge pripisao celom stručnom štabu, ali i dodao da je bogatiji za jedno veliko iskustvo.

''Ne mislim da sam sada bolji trener, svi zajedno smo napravili taktiku, tako da smo zajednički i napravili dobar posao. Iskusniji sam za taj prvi derbi, nadam se da će ih biti još. Veoma sam srećan što se to baš meni dogodilo i dalje mislim da se stvari ne dešavaju slučajno'', izjavio je Rašović.

On je izrazio zadovoljstvo što se dogodio upravo onakav scenario kakav je priželjkovao, da crno-beli do pobede dođu u samom finišu.

''Rekao sam pre derbija da mi je najdraži derbi kad je Kežman dao gol, ponovilo se ovog puta i neizmerno sam srećan zbog toga'', istakao je Rašović.

Šef struke crno-belih primetio je i značajnu pozitivnu energiju uoči derbija, koja je rezultirala uspehom u utakmici sezone.

''Ovo je bio veoma bitan trenutak za klub, video sam da su se svi partizanovci ujedinili i to je najlepši mogući scenario pred derbi.

Ne postoje reči kojima bih opisao sreću kad sam video navijače koji su utrčali na teren, kad je Jojić postigao gol, kao da su se oslobodili nekog pritiska. Zamislite onda pod kakvim smo pritiskom bili mi'',
izjavio je Rašović.

Trener Partizana je svestan da će uskoro uslediti značajna rekonstrukcija ekipe, ali veruje da će crno-beli uspeti da naprave tim dostojan takmičenja u Evropi.

''Ja sam siguran da će biti odlazaka, op kojih će zavisiti i odlasci, ali ko god da ode siguran sam da ćemo napraviti dobru ekipu za evropska iskušenja'', optimista je Rašović.

On je posebno pohvalio golmana Stojkovića, koji je nastupio povređen u derbiju.

''Stojković se povredio na treningu uoči derbija, branio je sa otečenom nogom, čak ni meni nije pričao, ali je sjajno odradio posao'', otkriva Rašović i dodaje da je čestitke dobio i od Aleksandra Stanojevića, kome je svojevremeno bio pomoćnik.

''Čuo sam se sa Stanojevićem, naravno, srećan je i on'', istakao je trener Partizana.


Ne propustite