Rašović traži nemoguće?

Autor: Boris Jovanović
utorak 11.06.2013.
10:18
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana do treće nedelje juna želi jasnu sliku tima. Iskustvo nas uči da srpski klubovi prave ekipu krajem avgusta...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana je u izjavi za "Sport" rekao da želi da ima jasnu sliku tima kada se budu priključili reprezentativci, za sedam dana.

"Mislim da je taj mesec uigravanja za evropski start najvažniji jer može da opredeli ostatak sezone", aludira Rašović na imperativ evropske jeseni.

Međutim, suočiće se sa problemom koji su imali i prethodnici. Transfer pijaca počinje 1. jula, a klubovi koji su u mogućnosti da kupuju i od čijeg novca Partizan većinu poslova obavljaju u avgustu.

Uzmite primer Ivanova koji želi da napusti klub i kome ističe ugovor narednog leta. On je praktično najbolji igrač Partizana i stub oko koga se okupljao ostatak odbrane.

Želi u jednu od jačih liga, top 5 na Zapadu, imaće ponude iz Italije i Španije, ali tek u avgustu kada tamo budu pravili timove. Njegov odlazak bi bio veliki hendikep, a opet Rašović ne može u junu da uigrava ekipu bez Bugarina.

Slično je i sa Markom Šćepovićem, Volkovim, mogao bi da ode i golman Stojković.

Crno-beli su ostali bez Smiljanića i Lazara Markovića koji su bili važni igrači, zatim bekova Miljkovića i Lazevskog kojima su istekli ugovori. Neki transferi će biti realizovani u junu, ali uglavnom se radi o povratnicima ili igračima koji žele u Partizan i ne razmišljaju o drugim opcijama.

"Imamo listu pojačanja i to za pozicije gde ima indicija da će nas neko napustiti", dodao je Rašović koji bi mogao da kvalifikacije, ili njihov deo igra sa jednim timom, a jesen u prvenstvu sa drugim, odnosno bez par važnih igrača.

Ne propustite