Rašović već složio kockice za LŠ?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.06.2013.
09:52
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi po učinjenom i malom broju stvari koje tek treba obaviti, trener Partizana Vuk Rašović već sada može da odredi veći deo ekipe koja nastupiti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvi deo priprema za predstojeću sezonu fudbaleri Partizana završili su na Zlatiboru odakle se, preko Beograda, sele na slovenačko Pohorje.

Već nakon prve faze priprema postalo je jasno da će crno-beli pod Vukom Rašovićem izgledati mnogo drugačije nego lani, a tu konstataciju potvrđuju i mnogobrojni (ne)planirani odlasci.

Partizan će u odnosu na prethodnu sezonu igrati bez petorice standardnih prvotimaca a tu nije kraj odlascima iz Humske.

Rašović u narednoj sezoni neće računati na Vladimira Stojkovića (Konjaspor), Milana Smiljanića (Genčlerbirligi), Lazara Markovića (Benfika), Aleksandra Miljkovića (Braga) i Aleksandra Lazevskog (Hoverlin).


Ako se tome doda da bi klub mogli da napuste Marko Šćepović, Aleksandar Mitrović ili Ivan Ivanov, postaje jasno da "Parni Valjak" lišen starih delova, a sa malim brojem novih, kreće u nadolazeće izazove.

U Humsku su do sada stigli Nikola Aksentijević i Milan Lukač. Albert Nađ je priznao da se pokušava dovođenje Miroslava Vulićevića i Kamila Kopuneka čime bi prelazni rok verovatno bio završen za crno-bele.

Kada se podvuče crta, Rašovićev Partizan bi u prvom meču kvalifikacija za LŠ, pod uslovom da ne bude novih odlazaka, mogao da uđe sa sledećom ekipom.

Na golu bi, sasvim izvesno, bio Milan Lukač. Zadnju liniju činili bi Aksentijević, Ivanov, Ostojić i Volkov. U veznom redu igrali bi Saša Marković, Ninković, Saša Ilić, Leo Silva i Luka, dok bi mesto u špicu zauzeo Aleksandar Mitrović. Mesta bi u veznom redu trebalo da bude i za Miloša Jojića, što naravno zavisi od stila igre koji će Rašović, shodno protivniku birati.


Bez obzira što Partizan tek mora da odradi drugu fazu priprema i što je do kraja prelaznog roka ostalo više od dva meseca, čini se da su konture tima koji će igrati u prvom drugom kolu kvalifikacija za LŠ više nego jasan.

Ne propustite