Rašović: "Vreme je da demantujemo Bugare"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.07.2013.
14:37
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Po dolasku u Bugarsku, trener Partizana Vuk Rašović izneo je svoja očekivanja u sutrašnjem duelu sa Ludogorecom i, između ostalog, rekao da je na njegovim igračima da demantuju fudbalere šampiona Bugarske koji su tvrdili da crno-beli nisu klasa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekspedicija FK Partizan stigla je u Razgrad nakon nešto više od dva i po sata putovanja avionom i autobusom do tog bugarskog grada na severoistoku zemlje.

Odmah po dolasku u Varnu trener Partizana morao je da iznese svoja očekivanja pred sutrašnji meč.

"Spremni smo, imamo u glavi tim koji će početi meč. Znamo šta nas čeka u Bugarskoj i kako da odgovorimo rivalu" kazao je Rašović.

Iako već zna koga će poslati na teren "Ludogorec Arene", Rašović, logično, nije želeo da saopšti imena ali je jasno da će u odbrambenoj liniji zaigrati dvojica novajlija, Milan Obradović i Nikola Gulan.

"Probali smo ih na treninzima i veoma dobro su sarađivali. Radi se o iskusnim igračima, koji su igrali u jakim klubovima, pa su se veoma brzo sinhronizovali" istakao je Rašović.

Nakon dva remija sa Širakom, iz Bugarske su prethodne nedelje stizale "otrovne strelice" od strane fudbalera Ludogoreca. Jasno je bilo strategu crno-belih da igrači šampiona naših istočnih suseda veruju u sebe i svoje kvalitete ali isto tako on veruje u snagu svog tima koja bi u Razgradu morala da dođe do izražaja.

"Iskreno se nadam da će se slika o nama posle Ludogoreca promeniti. Igrači su svesni kakva im se šansa pruža i da jednostavno moraju da pruže maksimum i vrate prepoznatljiv stil iz pripremnog perioda. Verovatno podstaknuti tim našim izdanjima, iz Ludogoreca su krenuli sa izjavama u kojima nas karakterišu kao autsajdera.  Oni smatraju da su bolja ekipa od nas, tu dileme nema. Dve godine su šampioni Bugarske i imaju iskusan tim sa kvalitetnim strancima. To im daje za pravo da daju takve izjave, a na nama je da im odgovorimo pravom merom i uveren sam da imamo snage i znanja za tako nešto. Te izjave su nam samo dale vetar u leđa, zato očekujem od prvog minuta reakciju mojih igrača" poručio je Rašović.

Trener crno-belih nije želeo da prognozira konačan ishod meča niti da iznosi svoje želje po pitanju prve utakmice, kratko istakavši da je najvažnije da nakon dvomeča Partizan bude taj koji će se plasirati u plej-of za LŠ.

Duel Ludogoreca i Partizana igra se u sredu od 19 časova i 30 minuta.

Ne propustite