Rašovićev model - "Um caruje..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.06.2013.
22:54
Izvor: Sportske.net

Dvonedeljna pauza u radu šampiona Srbije biće prekinuta u sredu za kada je Vuk Rašović zakazao prozivku i početak letnjih priprema. Strateg crno-belih najavljuje pripreme na kojima će najviše napora trpeti moždane vijuge a ne mišićna masa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

"Parni Valjak" u sredu pali motore koji se nisu propisno ni ohladili nakon 17 dana mirovanja. Vuk Rašović će prozvati prvotimce u SC "Teleoptik" a među njima neće biti onih koji su imali obaveze u reprezentacijama ali ni Lazara Markovića koji je novi član lisabonske Benfike.

Shodno praksi koja je i ranijih godina primenjivana, prvom timu priključiće se nekolicina fudbalera iz Teleoptika i mlađih kategorija kluba iz Humske. Među njima će biti Saša Ivković, Nemanja Petrović, Milan Jokić, Danilo Pantić i Andrija Živković.

"Želimo da na Zlatiboru imamo na raspolaganju dva tima, a pored toga uključivanje u prvi sastav će predstavljati lepu priliku za te momke da uče uz prvotimce. U drugom delu priprema, na Pohorju, računaću na ekipu igrača koji će konkurisati za sezonu pred nama" rekao je Rašović pred sutrašnju prozivku.

Interesantno je da trener šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije ne planira da početak priprema igrači zapamte po tome što će im "duša završiti u nosu".

"Neće kod nas biti duše u nosu, mozak će morati da radi, u tom slučaju će sve ići lakše. Posle dva dana uvodnih treninga i testiranja u petak ujutro se selimo na Zlatibor, gde ćemo raditi do 22. juna. Zasada smo bez pojačanja, ipak, verujem da bi do 18. juna trebalo da imamo jasniju sliku po tom pitanju" istakao je strateg "Parnog Valjka".

Rašović je već najavio da ne očekuje da tim izgubi formu tokom leta usled neplanskih prodaja igrača ali to u ovom trenutku niko ne može da mu garantuje.

Jasno je samo da Lazar Marković neće početi pripreme sa Partizanom što važi i za Stefana Šćepovića i Davida Mangu. Šćepović će tokom leta potražiti inostrani angažman dok Manga treba da dobije ugovor u Hapoelu za koji je nastupao kao pozajmljen igrač.

Ne propustite