Raspliće se klupko u grupi C - Crnogorci kaparisale treće mesto

Autor: Boban Filipović
utorak 05.09.2017.
15:38
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad Češkom postalo je izvesno da će Crna Gora u 1/8 finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz naše grupe.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Prvi meč današnjeg progrma u Klužu odigrale su Crna Gora i Češka, 'Sokolovi' su opravali ulogu favorita, rutinski slavili sa 88:75 i po svoj prilici će završiti kao treći u grupi.

Puleni Boše Tanjevića su za razliku od jučerašnje utakmice protiv Hrvatske, koju su otvorili sa 0:15, protiv Čeha od starta krenuli da grizu, dobili prvi kvartal sa 25:17, a do poluvremena uvećali prednost na +15. U trećem priodu pitanje pobednika je rešeno, prenost je otišla na preko 20 razlike, pa su u finiišu Česi samo upristojili poraz , koji za njih znači i kraj nada da mogu da izađu iz grupe.

Nikola Vučević je blistao sa 17 poenai 14 skokova, isti broj poena ubacio je i Nikola Ivanović, dvocifreni su bili još Pavličević sa 13 i Šehović sa 12 postignutih poena (4/4 trojke).

Kod Čeha očekivano najbolji Tomaš Satoranski sa 13 poena i 11 asistencija, Auda je brojao do 14, Paliza, Bohačik i Peterka su postigli po 11 poena.

Ključ pobede Crne Gore su mnogo bolji procenti šuta od rivala, pogodili su čak 16 trojki uz 47% uspešnosti, za dva su šutirali 53%, Česi su bili na 38% i za dva i za tri.

Za prvo i drugo mesto Crnogorci nemaju šanse, a mogli bi da budu četvrti samo u slučaju da izgube u poslednjem kolu od Rumunije i da Rumuni pritom danas dobiju Mađarsku, što je u domenu naučne fantastike.

"Sokolovi" će sigurno putovati u Istanbul i to, kako već rekosmo, najverovatnije kao trećeplasirani tim iz grupe C, tako da će u 1/8 finala ići na drugoplasiranu ekipu iz naše grupe. To bi mogla da bude i naša reprezentacija, i to u slučaju da savlada Veliku Britaniju i Belgiju u preostale dve utakmice i da Turska pobedi Letoniju. Ako Letonija savlada domaćina, Porzingis i drugovi će na megdan Crnogorcima.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BIG D
Tuesday, 05.09.2017
17:29

Imam neki osecaj da bi nam bolje legli braca Srbi nego Letonci. U svakom slucaju obadva tima vrlo vrlo jaka!! Go Go MNE MNE