Razdor u Barsi, igrači protiv Martina?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 10.03.2014.
22:05
Izvor: Sportske.net

Nakon još jednog teškog poraza od ekipe koja se nalazi u donjem delu tabele, neke stvari polako izlaze na videlo kada je u pitanju ekipa Barselone. Hoće li Tata Martino izdržati pritisak?

Beta/AP Photo/Israel L. Murillo
Beta/AP Photo/Israel L. Murillo

Povezane vesti

Katalonski klub se nalazi u velikoj krizi, bar kada su domaća takmičenja u pitanju. To slobodno možemo reći nakon poraza od ekipe Valjadolida, uz dužno poštovanje prema ekipi za koju nastupaju Stefan Mitrović i Antonio Rukavina.

Mnogi uzrok loših igara u Primeri vide u Herardu Martinu, argentinskom stručnjaku koji je ove sezone preuzeo tim.

On je izjavio kako želi da drastično promeni sistem igre, kako Barsa mora da proba nešto što nije igrala odavno. Hteo je da njegova ekipa više koristi duge lopte i kontra napade kao opciju, ali se to nije najbolje oslikalo na terenima, Barsa se mnogo više muči sa prosečim ekipama nego što je to bio slučaj ranije.

Ipak, rezultati nisu ono što je najlošije u ovoj ekipi.

Ono što je vidljivo na treninzima jeste jedna vrsta apatije, tačnije, atmosfera u ekipi nije na nivou kakvu bi želeo da vidi argentinski stručnjak. Treninzi nisu intenzivni, a Barsa pokazuje najslabiju igru u poslednjih nekoliko godina.

Martino ne želi da priča otvoreno o situaciji u klubu i o bezvoljnosti igrača, ali javno brani svoje fudbalere pred medijima preuzimajući krivicu kad god za to ima razloga.

Sigurno je da je on u potpunosti svestan situacije u klubu, a teško da u ovom trenutku može da vidi svoju budućnost u Kataloniji, pošto je već neko vreme narušen odnos između igrača i njega.

Do kad će Martino izdržati na klupi ovog velikana, pitanje je upravo za ovog stručnjaka. Iz ove perspektive, ostatak sveta ne vidi budućnost ovog stručnjaka u Barseloni.

Ne propustite