Razigrana Zvezda preslišala ''Građevinare''!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.05.2012.
20:53
Izvor: Sportske.net

Posle trijumfa u večitom derbiju i meča sa Olimpijakosom, crveno-beli večeras u zanimljivoj utakmici savladali Rad sa 3:1 i u pobedničkom raspoloženju dočekuju finale Kupa sa čačanskim Borcem. Mirić doveo crveno-bele u vođstvo u prvom poluvremenu, u nasta

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 29. kola Superlige, Crvena zvezda je večeras u sjajnoj atmosferi na Marakani savladala Rad sa 3:1. Crveno-beli bili bolji rival tokom najvećeg dela meča, stvorili mnoštvo prilika, ali su tek u finišu uspeli da obezbede trijumf.

Oba tima počela su otvoreno i primetno je da ne postoji opterećenje. Rad je pripretio u petom minutu preko Jovanovića ali je lopta završila u naručju Bobana Bajkovića.

U šestom minutu Zvezda je pripretila nakon greške Vitasa ali je lopta završila u korneru. Već tri puta je Zvezda izvodila loptu iz ugla za samo šest minuta.

Nakon sjajnog početka utakmice i šansi na obe strane Zvezda je preuzela inicijativu i svojom pas igrom pokušava da dođe do prilike da ugrozi Danilovića.

Zvezda nastavlja sa napadima, Lazović je još u dva navrata pripretio golu gostiju, ali golova ni posle pola sata igre nema na Marakani.

Ipak, u 36. minutu konačno gol - Mirić, 1:0!

Akciju je započeo Vešović, nastavio sve zapaženiji Borha, a na pravom mestu našao se Mirić i Danilović je ovog puta bio nemoćan. Zvezda zasluženo vodi, ostaje da se vidi da li će ''Građevinari'' uspeti da odgovore.

Za sada u tome ne uspevaju, Zvezda je i dalje bolji rival, a posle vodećeg gola i Vešović je imao jedan odličan pokušaj.

Na početku drugog poluvremena jedna izmena u ekipi Crvene zvezde. Povređenog Maksimovića na poziciji štopera zamenio je Krneta.

Prva prilika u nastavku viđena je u 49. minutu, kada je Mladenović probio po levoj strani, odlično centrirao pred gol Rada, ali je golman Danilović zamalo bio brži od Mirića.

Dva minuta kasnije lepo su kombinovali Lazović i Borha, ali Kolumbijac je na kraju traljavo zahvatio loptu koja je završila pored leve stative gola gostiju.

Nastavljaju se napadi Zvezde, novi odličan pokušaj imao je Lazović, ali je lopta prohujala iznad prečke... Ostaje 1:0...

U 62. minutu nova izmena u redovima crveno-belih. Kasalicu je zamenio Luka Milunović.

Kod gostiju, Andrej Mrkela i Slavko Perović su na terenu, a iz igre su izašli Stanojević i Malbašić.

I, u 67. minutu - 1:1, Slavko Perović!

Bivši napadač Crvene zvezde prošao je pored Mijailovića i zakucao loptu u Bajkovićevu mrežu, a njegov gol je prosto ''usijao'' i atmosferu na tribinama.

Probudili su se navijači crveno-belih, a na krilima njihove podrške domaći vrše jak pritisak pred golom Danilovića.

U razmaku od samo 60 sekundi viđene su tri velike prilike pred golom gostiju, najpre Milunovića, pa onda i Mirića i Lazovića, ali je golman ''Građevinara'' izašao kao pobednik.

Nastavlja se pritisak Zvezde, posle kornera Lazovića u 74. minutu pokušao je i Tošić, ali se ponovo istakao Danilović.

Ipak, rezultat Zvezdine inicijative stigao je u 81. minutu. Borha - 2:1!

Lako fudbaleri Crvene zvezde ulaze u prilike, a konačno je jednu od njih iskoristio Kolumbijac, koji je iskosa sa leve strane sa nekih desetak metara poslao loptu pod prečku.

Robert Prosinečki reaguje uvođenjem Marka Perovića umesto Marka Mirića. Na drugoj strani, ušao je Uroš Đurđević i odmah imao stopostotnu priliku. Izbio je sam ispred Bajkovića u 85. minutu, iskosa sa leve strane, ali je golman Zvezde uspeo da izbije loptu u korner.

Kazna je odmah usledila - Milunović - 3:1!

Munjevita kontra crveno-belih, Lazović je uposlio Milunovića, koji ovaj ''zicer'' nije propustio. Zvezda dolazi do pobede i u odličnoj atmosferi dočekaće finale Kupa protiv Borca.

Crvena zvezda - Bajković, Mladenović, Maksimović, Tošić, Lazović, Mijailović, Kadu, Mirić, Vešović, Kasalica, Borha.

Rad - Danilović, Pantić, Leković, Mitrović, Vitas, Stanojević, Raspopović, Jovanović, Luka, Malbašić, Kojić.

Ne propustite