Razigrani triling za nova tri boda

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.11.2012.
20:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana lako su došli do novih bodova u Superligi i vratili pet bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na Crvenu zvezdu, čime su kolo pre kraja osigurali titulu jesenjeg prvaka. U duelu sa Smederevcima istakao se dvostruki strelac Tomić, ali

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion nije večeras dozvolio nikakvo iznenađenje u Humskoj protiv ekipe Smedereva.

Crno-beli su bez problema stigli do ubedljivog trijumfa od 4:0 i ponovo se učvrstili na čelu tabele.

Partizan je protiv ''Oklopnika'' nastupio bez trenera Vermezovića, koji je zbog visoke temperature završio na VMA, a tokom meča su povrede zaradili i kapiten Ilić i mladi Ninković.

Prva prilika pred golom gostiju viđena je u sedmom minutu kada je Smiljanić šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored desne stative.

Prvi problem za crno-bele u ovom meču bila je povreda kapitena Saše Ilića, koji je posle duela sa Nikolićem povredio glavu i umesto njega posle samo deset minuta igre priliku dobija Lazar Marković. 

Posle monotonih dvadesetak minuta, u 28. minutu, ''oklop'' je probijen, Tomić je strelac - 1:0!

Mitrović je dobro centrirao sa desne strane ka Stefanu Šćepoviću, koji glavom vraća loptu ka Tomiću, a ovaj iz ''srca šesnaesterca'' rutinski šalje loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, centaršut Volkova sa leve strane Mitrović je majstorski oslobodio dvojice čuvara i zatim iz okreta savladao Živkovića - 2:0! 

Smederevci su u 35. minutu imali odličnu kontru preko Osmana, ali je Volkov u poslednjem trenutku uspeo da ga stigne i otkloni opasnost.

Odlični Mitrović se i u 43. minutu našao u prilici, posle centaršuta sa desne strane je glavom šutirao, ali je lopta završila pored leve stative.

Tek što je počelo drugo poluvreme, 3:0 za Partizan! Kao i kod prvog gola, akciju je započeo Mitrović, nastavio ka Šćepoviću, ovaj ponovo do Tomića i vezista Partizan postiže i svoj drugi gol...

Nastavak meča protekao je u rutinskoj igri Partizana, koji bez problema održavaju prednost. U 81. minutu  Mitrović je bio u novoj prilici, ali je prečka spasila Smederevce.

A pet minuta kasnije ipak gol - 4:0, Smiljanić! Posle centaršuta sa leve strane, lopta se od jednog igrača gostiju odbila do Smiljanića koji neometan, sa desetak metara šalje loptu u mrežu.

Međutim, ono što je pokvarilo utisak u redovima Partizana, jeste i povreda Ninkovića, posle Ilića na početku meča.

Partizan: Petrović, Miljković, Sretenović, Ivanov, Volkov, Jojić (Ninković od 65.), Smiljanić, Tomić, Ilić (L. Marković od 10.), Mitrović, S. Šćepović (S. Marković od 80.).

Smederevo: M. Živković, Lazareski, Opančina, Miović, Radovanović, Nikolić (Tiodorović od 65.), Osman, Bogić, Stojanović (Momić od 82.), Krmar (Radosavljević od 76.), Veljović. 

Ne propustite