Realu ne ide protiv jakih!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.03.2014.
10:10
Izvor: Sportske.net

Skor ove sezone protiv timova iz vrha signalizira da Real u direktnim duelima nema šta da traži. Oni se nadaju da se titula osvaja u malim mečevima.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Ako se pažljivo pogledajui rezultati protiv timova iz vrha tabele, dolazimo do zaključka da Real nije pobedio nikoga od direktnih rivala. Naravno, da to ne znači ništa, jer bodovi protiv malih se pišu kao i pobede u derbijima, ali ovakav skor za Anćelotija je poražavajući.

Podsetimo, u jesenjem delu šampionata Merengesi su izgubili oba derbija sa kandidatima za titulu, pali su na "Kamp Nou", a Atletiko je minimalcem odneo bodove sa Bernabeua.

Ovog proleća, poraz kod kuće od Barselone pre dva dana i bod sa "Kalderona", od mogućih 12 bodova u direktnim okršajima sa rivalima za titulu, Anćelotijev tim je osvojio svega jedan.

Takođe u svetlu sutrašnjeg gostovanja u Sevilji, kao i puta u San Sebastijan protiv Sosijedada, obeshrabrujuće zvuči podatak da Los Blankosi nisu dobili u gostima timove koji se bore za Evropu.

Naime, Real je igrao na "El Madrigalu" 2:2 protiv Viljareala, i to ih je Dijego Lopez spasao poraza, a remizirali su i kraj katedrale na novom "San Mamesu" protiv Bilbaoa.

Međutim, protiv slabijih rivala Anćelotijevi puleni su bili surovi, nisu ispuštali bodove i to ih je naravno dovelo na čelno mesto na tabeli.

Ne propustite