Rekorder Ilić i "Vitez Koja" srušili "Građevinu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.04.2013.
20:56
Izvor: Sportske.net

Petostruki uzastopni šampion Srbije upisao je osamnaesti trijumf u sezoni u derbiju 24. kola JSL. "Građevinare" u Humskoj srušili kapiten Saša Ilić i bivši član "Azura" sa Banjice Nemanja Kojić.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan - Stojković, Miljković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, S. Ilić, Luka, Ninković (od 61' Brašanac), Šćepović (od 73' Babić), Kojić (od 78' Mitrović)

Rad - Kljajić, Stanojević, Ćirković, Vitas, S. Jovanović (od 46' Adamović), Đurđević, Raspopović (od 70' Damnjanović), Pršo (od 46' Luković), Perović, Milošević, Leković

Izabranici Vladimira Vermezovića ostvarili su još jednu važnu pobedu u derbiju 24. kola Jelen Superlige koja im je ukupno osamnaesta  u sezoni.

Partizan je tukao Rad rezultatom 2:0 a strelci za crno-bele bili su Saša Ilić i Nemanja Kojić u prvom delu meča.

Prvo poluvreme domaćin je otvorio agresivnom igrom i nanizao tri kornera od kojih je poslednji u nizu bio koban po "Građevinare". Golman Kljajić je nepotrebno dirao loptu na putu ka gol autu, pa je Nikola Ninković pronašao Sašu Ilića u petercu, a kapiten je postigao 114. gol u prvenstvenim mečevima čime je prestigao Mocu Vukotića na "večnoj listi".

Nakon vodećeg gola Partizana Rad je pripretio preko Đurđevića i Perovića dok je Nikola Ninković udarcima iz daljine održavao Filipa Kljajića budnim. U 40. minutu dogodila se prva, od dve sporne situacije na meču.

Saša Ilić je pokušao da zaustavi Slavka Perovića na sredini terena i nehotično uposlio napadača Rada Đurđevića koji je krenuo sam ka Vladimiru Stojkoviću. Sudije su, međutim, prekinule igru dosudivši nepostojeći ofsajd.

Odmah potom usledila je kontra Partizana koju je povukao Šćepović. Marko je asistirao Nemanji Kojiću koji je rutinski savladao Kljajića za 2:0. Nakon toga je isti igrač imao priliku da reši meč već u prvom poluvremenu ali je sjajnu solo akciju završio udarcem u spoljni deo mreže.

U drugom poluvremenu je Partizan svesno spustio tempo i samo nekoliko puta pretio gostima, tek toliko da ne dozvoli Radu da preuzme potpunu kontrolu nad utakmicom.

Možda bi rezultat bio drugačiji da pomoćnik Boška Jovanetića u 62. minutu nije signalizirao ofsajd u trenutku kada je Miljković bio najbliži Stojkoviću. Rad je postigao gol ali je on tada neopravdano poništen.

Do kraja meča je i Stojković sa dve sjajne intervencije sprečio "Građevinare" da dođu do pogotka pa je konačan rezultat bio 2:0 za Partizan.

Šampion Srbije nakon ovog trijumfa povećava prednost na +7 u odnosu na Crvenu zvezdu koja će u Borči morati da juri povratak na četiri boda zaostatka u odnosu na crno-bele.

Ne propustite