Reli - Korak napred srpskog WRR tima

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.02.2014.
02:05
Izvor: Sportske.net

Proteklog vikenda reli tim petostrukog šampiona Srbije Vladice Rabrenovića obreo se u Hrvatskoj i Sloveniji na važnom zadatku. U saradnji sa slovenačkim timom IK Sport odrađeni su testovi Škodinog modela Fabija R2 sa ciljem da tim konačno prelomi u kom pr

wrr.rs
wrr.rs

Povezane vesti

I dok su Rabrenović i Radivojević za volanom brze trkalice "bespomučno" jurcali tamo-amo uskim putevima Istre, glavni mehaničari Nenad Savić i Vladica Milojković su se trudili da što bolje proniknu u tehničke tajne češkog modela. Na kraju je odluka i doneta.

Kakva, otkrio je prvi čovek tima, nosilac Zlate kacige AMSS-a Vladica Rabrenović.

"Istini za volju u ovom trenutku su mi osećanja malo pomešana. Teška srca se odpraštamo od Renaul Clia klase N3 a istovremeno se radujem mnogo savremenijem modelu Škoda R2 i novom izazovu koji on nosi.

WRR Team je kao i uvek zajedno doneo odluku. Pre ovoga smo testirali i model Clia R3 ali nisi se sklopile sve kockice pa je odluka pala na Fabiju R2 i slovenački IK Sport u vlasništvu čuvene braće Kacin kao partnera u sledećim sezonama. Posada ostaje ista a moji mehaničari će pomagati onima iz IK Sport na samim takmičenjima.

Kompletna logistika i održavanje Škode poverena je IK Sport-u tako da imamo više vremena za vožnju kojoj možemo u potpunosti da se posvetimo. Moram da izrazim žaljenje što jedan vrhunski automobil, kao što je moj Clio, nije ostao u Srbiji ali...''


Prvi utisci o novom automobilu su više nego pozitivni.

"Clio smo prerasli i tu više nije bilo nepoznanica a samim tim ni izazova. Želimo dalje da napredujemo i verujem da je ovo korak napred. Škoda je poslednja evolucija ovog modela i pruža puno zabave. Sezonu 2014 ćemo iskoristiti kao godinu za upoznavanje na nekoliko probranih relija a 2015-te planiramo nastupe u nekoj međunarodnoj seriji tipa Mitropa KUP ili CEZ. Sigurno da ćemo se truditi da se pojavimo i pred domaćom publikom.

Problem donekle prave i nova pravila FIA koja ne omogućavaju vozačima sa stranim licencama da se boduju u okviru domaćih šampionata a svima je poznato da ja nastupam sa licencom švedskog saveza'', objašnjava Rabrenović.

U narednih nekoliko nedelja tim će i zvanično objaviti program takmičenja za sezonu 2014.

Ne propustite