Reorganizacija u Sudijskoj komisiji, 'grešnici' platili ceh!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.02.2014.
16:16
Izvor: Sportske.net

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održao je hitnu sednicu tri dana uoči nastavka takmičenja u Jelen Superligi. Donete su nekolike važne odluke među kojima su i kazne za arbitre koji su pravili greške tokom jesenjeg dela sezone.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Tri dana uoči nastavka sezone u Jelen Superligi u prostorijama SC FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja.

Sednicom je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić a tema je bila predložena reorganizacija rada i sastava Sudijske komisije.

IO FSS odlučio je da budu formirana dva nezavisna odbora za posebnim zaduženjima. Odlučeno je da budu formirani Odbor za delegiranje sudija i posmatrača suđenja i Odbor za analizu suđenja i rangiranja sudija. Dva pomenuta odbora od sada će činiti Sudijsku komisiju i odgovaraće predsedniku tog tela Bogoljubu Stepanoviću.

Uz pomenute promene u Sudijskoj komisiji, usvojene su promene na sudijskim listama a na osnovu lošeg suđenja, odnosno kvalitetnog rada pojedinih arbitara.

Zbog uočenih propusta u suđenju tokom jesenjeg dela sezone 2013/14. donesene su odluke o premeštaju sudija po grupama i to: Slobodan Veselinović (sa elit grupe na prvu grupu), Miodrag Gogić (sa elit grupe na prvu grupu), Vladimir Nedeljković (sa prve grupe na razvojnu grupu), Danilo Mihajlović (sa prve grupe na razvojnu grupu), Novak Simović (sa prve grupe na razvojnu grupu), Zoran Mićanović (sa prve grupe na razvojnu grupu) i Dejan Potočan (sa elit grupe na prvu grupu).

U saopštenju FSS dodaje se da Nedeljković, Mihajlović, Simović i Mićanović neće suditi utakmice Superlige do kraja tekuće sezone.

S druge strane, donesene su odluke i o napredovanju određenih sudija po grupama i to:
Robert Kiš Čepegi (sa razvojne grupe na prvu grupu), Milorad Milićević (sa razvojne grupe na prvu grupu) i Dejan Anđelković (sa razvojne grupe na prvu grupu).

Članovi Odbora za hitna pitanja su analizirali i nastup u sredstvima javnog informisanja po pitanju sudijskih pitanja.

Zaključeno je da je potrebno da na kanalu TV Arena sport suđenje komentariše nekadašnji internacionalni sudija Dragomir Tanović, kao potpuno nezavisna osoba, koja nije član nijednog pomenutog odbora, a poseduje iskustvo i znanje iz ove oblasti.

U saopštenju koje se nalazi na zvaničnom sajtu FSS stoje i čestitke na račun srpskih arbitara koji će tokom leta deliti pravdu na SP u Brazilu.

Ne propustite