Reprezentacija 'talac' Karadžića i onih koji ga smenjuju

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.12.2013.
16:26
Izvor: Sportske.net

Ma koliko čudno i neshvatljivo zvučalo, reprezentatcija Srbije i njena budućnost vezana je za previranja oko pitanja predsednika FSS i tako će ostati sve dok Karadžić ne napusti 'srpsku kuću fudbala' ili ostane u predsedničkoj fotelji.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije trebalo bi da bude organizacija koja radi na unapređenju kvaliteta reprezentativnih selekcija, da stvara sve neophodne uslove da reprezentacija Srbije ostvaruje dobre rezultate ali se u datom trenutku to telo ponaša kao "otmičar" koji drži "A" selekciju kao "taoca".

Reprezentacije koje su se plasirale na SP u Brazilu uveliko se pripremaju za to takmičenje, one koje su ostale kod kuće menjaju selektore i prave plan kako do plasmana na naredno veliko takmičenje, dok Srbija u datom trenutku spada u kategoriju onih retkih koje ne rade ni jedno ni drugo.

Nakon što je Siniša Mihajlović napustio kormilo reprezentacije, pitanje novog selektora potencirano je u prvih nekoliko dana, da bi kasnije pitanje predsednika FSS izbilo u prvi plan i potpuno bacilo u zapećak stvari koje su od presudnog značaja za našu fudbalsku reprezentaciju.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić poručio je da do februara neće biti izbora novog selektora i to se u potpunosti poklapa sa planovima da prvi čovek "srpske kuće fudbala" napusti istu u februaru.

Odabir selektora praktično je stavljen na čekanje, bez obzira što se mnogi pozivaju na to kako ima dovoljno vremena da bude odlučeno ko će preuzeti "Orlove", dok se ne odluči o sudbini Tomislava Karadžića.

Po tome smo jedinstveni u svetu i treba priznati da uz takav odnos ne možemo da se nadamo uspesima u skorije vreme.

Za takvu situaciju podjednako su krivi i Tomislav Karadžić i oni koji svakodnevno vape za njegovim odlaskom sa funkcije predsednika FSS. Obe strane zaslepljene su svojim željama i ne vide koliko ovakva "talačka" situacija škodi srpskom fudbalu.


Novi selektor? Ima vremena...

Ne propustite