Retrospektiva - Novembar 2012.

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 31.12.2012.
20:05
Izvor: Sportske.net

Novembar ćemo pamtiti po Džajinom povratku, Noletovom trijumfu na Masters kupu i povratku na presto, teniserke nisu uspele da se dokopaju FED kupa. Partizan je počeo da pobeđuje u košarkaškoj Evroligi, Roman Abramovič je iskoristio priliku da smeni Di Mat

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prelaz između oktobra i novembra je obeležio sraman transparent na utakmici između Novog Pazara i Rada, osim pazarskog stadiona zaključana je i Humska, a huligani su pokazali da je fudbal samo povod.

Monstruozne poruke i povike oterali su tokom jeseni i ono malo navijača.

Lepe vesti stigle su sa ATP tura, Janko je izborio plasman na Masters u Londonu, prošle godine je igrao kao rezerva, sada punopravni učesnik turnira.

Košarkaši Partizana su izgubili još jedan tesan meč u EL, ponovo su impresionirali i ostali praznih šaka  i to protiv strašne Barselone. Četiri poraza značili su i fenjer u grupi.

Prvog vikenda u novembru videli smo novo posrtanje fudbalera Zvezde, bodove sa „Marakane“ odnela je Jagodina, za promenu velikan se žalio na suđenje tražeći doživotno udaljavanje sudije. Čini se da je sudijska greška kod penala za Jagodinu iskorišćena kao pokriće za sopstvene slabosti. Partizan je lako izašao na kraj sa Nišlijama na „Čairu“ i počeo da odmiče.

Zvezda je bila bolje sreće u basketu, razbili su Solnok i najavili seriju pobeda.

U Seriji A je konačno posle godinu i po dana dolijao Juventus, srušio ih je Inter i tako otvorio šampionsku trku, kako se tada mislilo.

Ništa od titule u FED kupu, naše teniserke su poražene od Čehinja, stale su na korak od sna.

Igokea je konačno izgubila u regionalnoj ligi nakon sjajne startne serije,  umro je poznati atletski trener Vlada Luković, a UO Zvezde je bio mišljenja da se vodi kampanja protiv kluba sa „Marakane“.

Ibra je napravio četiri asistencije u pobedi nad Dinamom iz Zagreba, Siti je stigao na prag ispadanja iz Lige šampiona, Moses je produžio nadu Čelsiju u srećnoj pobedi nad Šahtjorom. Mesi je posvetio gol u Ligi šampiona svom prvencu Tijagu, košarkaši Zvezde su odlično startovali u Evrokupu pobedom protiv Orleana.

Partizan je u LE poražen od Intera, ubedljivije nego u Milanu, odigrali su slabije u Humskoj, ali su za utehu u nadoknadi postigli prvi evropski gol, strelac je bio Nemanja Tomić.

Lošu nedelju „Grobara“ upotpunio je poraz od Bamberga, peti u nizu u isto toliko mečeva Evrolige.

Za vikend je Novak osvojio novu titulu, završio sezonu i kao najbolji teniser sveta i kao osvajač poslednjeg turnira Masters kupa. Kralj je pobedio Federera u finalu u Londonu i pokazao da je kruna na pravoj glavi.

Košarkaši Zvezde su zalečili fudbalske rane navijača pobedom u prvom „večitom derbiju“ sezone nad Partizanom. Istog dana su fudbaleri poraženi na „Karaburmi“, dok su crno – beli bez svedoka u Humskoj savladali Kragujevčane, pa je prednost šampiona na tabeli JSL nastavila da raste.

Futsal reprezentacija je odlično igrala na Tajlandu na Svetskom šampionatu, stigli smo do osmine finala, ali je Argentina bila prejaka. Ipak, zapažen uspeh na debiju na najvećem takmičenju biće ono što ćemo pamtiti.

Vladan Lukić je konstatovao da je uspeo i odlazi čime je otvorio vrata za promenu uprave. Odmah naredne noći Dragan Džajić je osvanuo na čelu Radne grupe koja je trebalo da popuni vakuum i spreči Zvezdin potop. U igri je bio i Aleksandar Vučić koji je izjavio da Zvezda ne sme da nestane.

Mihini „Orlovi“ su se delimično rehabilitovali za oktobarske poraze ubedljivim trijumf protiv Čileanaca u prijateljskom meču. Partizan je u košarkaškoj Evroligi stigao do prve pobede, pao je Bešiktaš.

Počelo je licitiranje oko novog trenera Zvezde iako Janković nije otišao, a neke izjave direktora Stojadinovića su protumačene kao pritisak pred trenera i igrače. Navodno je Janković trebalo da ode, ako ne dobije derbi. Ipak, Zvezda je slavila preokretom protiv Partizana i smanjila prednost rivala na pet bodova. Na neki način je šampionska trka ponovo otvorena.

Košarkaši Zvezde su nastavili seriju pobeda u regionalnoj ligi i Evropi, izgledalo je kao da konačno imaju tim za velika dela. Dejvis kup je dobio novog vlasnika, Česi su oborili Špance bez Nadala i posle mnogo pokušaja se dokopali „Salatare“.

Saznali smo da je Dragan Đurić poželeo da popije kafu dobrodošlice sa Džajićem i čestita mu povratak u Zvezdu, došlo je do incidenta, Radojica Božović je poželeo da se obračuna sa predsednikom Partizana.

Šampion Evrope Čelsi je stigao nadomak eliminacije, Juve ih je zgazio u Torinu što je nateralo Abramoviča, ili mu dalo povod da smeni Di Matea. Na klupu je na opšte iznenađenje seo Benitez, što se navijačima „Plavaca“ nikako nije dopalo.

U top 16 su pred poslednje kolo prošli i Milan, Real, Malaga, Dortmund, PSŽ, Porto, neki su praktično potvrdili proleće u Ligi šampiona.

U još jednom meču LE Partizan nije uspeo da pobedi, remizirali su protiv Nefčija u Azerbejdžanu, ponovo su na delu bile provokacije, još jednom Saša Stamenković u glavnoj ulozi, još jednom je Mitrović glumio Balotelija. Bilo je svega, ali najmanje fudbala.

CSKA nije imao milosti prema Partizanu, Vujošević je prozvao Gordića i Anđušića da su probali da zloupotrebe odsustvo Vestermana. Od tada je Anđušić bio u drugom planu što je u decembru rezultiralo prekidom ugovora.

Novo kolo JSL imalo je predigru u saopštenjima Zvezde i Slobode, izražavanju sumnji u suđenje. Na kraju su crveno-beli okrenuli rezultat, a Užičani su osuli drvlje i kamenje na sudije zbog nepostojećeg kornera iz koga je pao gol. Ponovo alibi, ponovo prepucavanja, posle se neko pita što je većini od domaćeg fudbala muka.

Smederevo i ne liči na superligaša, pa nije bilo težak zalogaj za Partizan, u italijanskom derbiju Milan je neočekivano pobedio Juventus iz nepostojećeg penala. Ponovo je stvorena nada da će trka za titulu biti zanimljivija nego što se pretpostavljalo, ali ponovo rivali Juventusa nisu umeli da iskoriste kikseve šampiona.

Kraj meseca su obeležila prepucavanja Čovića sa Partizanom, deljenje na loše i dobre Srbe, reakcije iz Humske, poruka da crno – beli ne razumeju šalu. Ma, znate i sami, već viđeno.

Mihajlović je podigao prašinu izjavama da će zvati Partizanove kadete u reprezentaciji, odmah su usledile reakcije, tek da imamo čime da se zabavljamo u nedostatku rezultata.

Čuli smo i aber od Piksija reagovao je na navode da je Zvezdu ostavio u dugovima, i izneo svoju verziju istine. Klupko na „Marakani“ je ipak u nekom smislu počelo da se odmotava.

Rukometaši Partizana su se časno borili u EL, ali je poraz od Čehovskih Medveda bio šesti u sedam mečeva. Košarkaši su dobili Lijetuvos Ritas, ovoga puta su u završnici imali više sreće i nakon drame stigli do pobede koja ih je ostavila sa kakvim takvim šansama da prođu u top 16.

Zvezdan Terzić je postao doktor nauka, a mi smo se okrenuli poslednjem mesecu godine.

Ne propustite