RG - I teniserke bez sreće na žrebu

Autor: Beta Beta
petak 23.05.2014.
13:31
Izvor: Beta

Srpska teniserka Jelena Janković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv Kanadjanke Šeron Fičman, dok će Ana Ivanović igrati protiv Francuskinje Karoline Garsije, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Ana Ivanović će imati jako težak posao u prvoj rundi protiv 46. teniserke sveta Karolin Garsije. Garsija igra na domaćem terenu, a ove sezone je u sjajnoj formi - pobedila je Jelenu Janković u finalu turnira u Bogoti, a dobro je namučila i Serenu Vilijams u Majamiju, kada joj je otkinula jedan set.

Ipak, ako prebrodi tu prepreku, Ana bi trebalo da ima lakši posao sve do osmine finala, kada bi trebalo da se sastane sa Petrom Kvitovom ili Svetlanom Kuznjecovom. Simona Halep je najbolje rangirana teniserka od mogućih protivnica Ane u četvrtfinalu, dok bi u eventualnom polufinalu igrala sa Na Li.

Jelena Janković ima lakše protivnice u prva dva kola, ali onda za nju počinje pravi pakao. aU trećoj rundi bi mogla da se sastane sa Soranom Kirsteom, koja vodi protiv naše teniserke sa 4:2 u međusobnim susretima, a proslavila se upravo pobedom nad Jankovićevom na Rolan Garosu pre 5 godina. U osmini finala bi Jankovićeva mogla da se sastane sa Sarom Erani, koja ju je nedavno savladala, a u četvrfinalu sa Na Li, tako da duel dve najbolje srpske teniserke nije moguć pre polufinala.

Bojana Jovanovski igra protiv Italijanke Kamile Đorđi, koja je u poslednje vreme u odličnoj formi, a Jovana Jakšić protiv Slovakinje Danijele Hantuhove.

Branilac titule, prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams u prvom kolu igra protiv Francuskinje Alize Lim.

Ruskinja Marija Šarapova igra protiv teniserke iz kvalifikacija i nalazi se u delu žreba sa Serenom Vilijams, dok Kineskinja Li Na igra protiv domaće teniserke Kristine Mladenović.

Ne propustite