RG - Kakva senzacija, Serena ispala u drugom kolu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.05.2014.
14:31
Izvor: Sportske.net

Prva nositeljka i branilac titule na drugom Grend slemu sezone, Amerikanka Serena Vilijams, okončala je učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu u drugom kolu nakon ubedljivog poraza koji joj je priredila 35. teniserka sveta.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Početkom nedelje bili smo svedoci senzacije koju je na Rolan Garosu priredila Kristina Mladenović eliminisavši drugu teniserku sveta i drugu nositeljku na drugom Grend slemu sezone.

Kada je Kineskinja Na Li završila takmičenje u prvom kolu niko se nije nadao da će u ranoj fazi turnira doći do još jedne senzacije, a posebno ne eliminacije prve teniserke sveta i prve nositeljke na Rolan Garosu.

Ipak, lepota sporta leži u tome što su iznenađenja moguća a neretko David izađe kao pobednik iz duel sa Golijatom.

Takav scenario videli smo u drugom kolu žensog dela žreba na Rolan Garosu gde je Španjolka Garbine Mugurusa savladala Serenu Vilijams rezultatom 2:0 (6:2, 6:2), priredivši tako pravu senzaciju!

Braniteljka titule na Rolan Garosu delovala je neprepoznatljivo a 35. teniserka sveta dobro je koristila smušenost u igri Serene Vilijams i ostvarila najveću pobedu u svojoj karijeri.

Vest da su učešće na Rolan Garosu već do drugog kola završile prve dve teniserke sveta može da raduje i srpske predstavnice na Otvorenom prvenstvu Francuske jer glavni favoriti za trofej nisu stigli ni do šesnaestine finala.

Ne propustite