RG - Nole kao brzi voz!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.06.2014.
19:07
Izvor: Sportske.net

Posle teškog meča sa Marinom Čilićem, naš najbolji teniser večeras znatno lakše nego što su mnogi očekivali, savladao domaćeg predstavnika Žoa Vilfrida Congu i izborio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa. Sledeći rival Miloš Raonić.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Novak Đoković posle samo jednog i po sata borbe savladao Francuza Congu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

S obzirom da je Conga igrao pred svojim navijačima, da je uvek silno motivisan protiv tenisera koji mu je, kako je juče u najavi rekao, ''uništio karijeru'', očekivalo se da će Novak danas imati težak posao, poput onog u prethodnoj rundi, kad mu je rival bio Hrvat Marin Čilić.

Ali, naš najbolji teniser je počeo fenomenalno, maltene savršeno. Osvajao je gem za gemom i za tili čas poveo sa 5:0, čime je završio posao u prvom setu.

Conga je, rezultatski, u drugom setu pružio nešto jači otpor, ali ni tada nije bilo nikakve neizvesnosti. Đoković je imao potpunu kontrolu dešavanja na terenu, jer je ponovo stekao dva brejka prednosti, poveo sa 5:2, da bi zatim Conga uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i više od toga, pa je Novak poveo sa 2:0 u setovima.

A u trećem setu, praktično repriza prvog. Novak dominira u svim elementima igre i vrlo brzo, bez ikakvih problema privodi posao kraju - 6:1 u trećem setu za ekspresni plasman u četvrtfinale.

Sledeći protivnik Đokoviću biće najbolji kanadski teniser Miloš Raonić, koji je u osmini finala takođe u tri seta savladao Španca Marsela Granoljersa.


Ne propustite