RG - Nole precrtao i Čilića!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.05.2014.
16:26
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa nakon pobede nad hrvatskim teniserom Marinom Čilićem sa 3:1.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Novak Đoković je nastavio svoj pohod ka osvajanju jedinog Gren Slema koji mu nedostaje i ka prvom mestu na ATP listi pošto je pobedio rivala iz Hrvatske, Marina Čilića, sa 3:1 u setovima (6:3, 6:2, 6:7, 6:4).

Prvi set nije dobro krenuo za Srbina, on je izgubio svoj servis u 3. gemu, ali je uspeo da ga nadoknadi u šestom i da vrati rezultatski egal. Nakon tog dobijenog gema, usledila su još tri uzastopna za Novaka Đokovića što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Za razliku od prvog, na početku drugog Novak nije sebi dozvolio opuštanje, već u trećem gemu je napravio brejk i uz još jedan do kraja rešio je isti u svoju korist od 6:2.

Marin Čilić je konačno pružio najjači otpor u trećem setu, ali to je bilo sve što je uradio protiv svetskog broja 2. Imao je brejk prednosti, bilo je 4:2 u jednom trenutku, ali je Đoković uspeo ekspresno da vrati taj brejk zaostatka i uvede završnicu trećeg seta u neizvesnost.

Đoković je dva puta servirao za ostanak u setu, oba puta je uspeo iako je imao Čilić set loptu koju je poslao u mali aut, pa se ušlo u taj-brejk.

Imao je Čilić prednost dva mini-brejka u taj-brejku, vodio je 5:1, i na kraju je uspeo da reši set u svoju korist i da smanji na 2:1, bilo je 7:2 u taj-brejku.

Bio je ovo signal nekada najboljem teniseru sveta da krene još jače, pa je veoma brzo došao do 3:0 uz jedan brejk. Imao je još tri brejk lopte prilikom narednog servis gema Marina Čilića, ali nije uspeo da ih iskoristi. Ipak, iskoristio je svoju Marin Čilić u 7. gemu i tako je uspeo ponovo da uvede meč u neizvesnost.

Servirao je hrvatski teniser za ostanak u meču pri rezultatu 5:4, a nakon lopte koju je poslao u aut Novak je imao prvu meč loptu. Iskoristio ju je nakon duple servis greške Marina Čilića što je značilo da se srpski teniser plasirao u osminu finala nakon 3 sata i 11 minuta igre.

Đoković će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča između Conge i Janovića.

Ne propustite