RG - Očajni Vavrinka ispao već na startu!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 26.05.2014.
21:18
Izvor: Sportske.net

Posle eliminacije Keija Nišikorija od Martina Kližana, desila se još jedna senzacija. Treći nosilac i osvajač ovogodišnjeg Australijan Opena, Stanislas Vavrinka, ispao je od Giljerma Garsije Lopeza sa 3:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:2, 6:0.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Vavrinka je važio za favorita iz senke i na ovom turniru, pošto je na najvećim turnirima ove sezone pobeđivao i Nadala i Đokovića i Federera, ali je očigledno da Švajcarac nije mogao da izdrži tu ulogu.

Sada je i on postao igrač čiji skalp svako želi, pa ga je tako Giljermo Garsija Lopez, koji takođe igra odlično ove sezone, iskoristio svoju priliku i glatko savladao trećeg nosioca.

Vavrinka je jako loše igrao danas, pogotovo što se meč bližio kraju. Mnogo neiznuđenih grešaka, podsetio je na svoje partije od pre nekoliko sezona, kada je takođe znao, praktično ničim izazvan, da se "raspadne".

Ono što se danas, pogotovo u trećem i četvrtom setu desilo, kada je Vavrinka izgubio 9 uzastopnih gemova, biće predmet analize njegovog stručnog štaba.

Posle "otvaranja" žreba Đokoviću ispadanjem Nišikorija, koji je bio projektovani rival Novaku za četvrtfinale, sada je olakšan žreb i Rafaelu Nadalu.

Ne propustite