RG - Petković i Halep za mesto u finalu

Autor: Beta Beta
sreda 04.06.2014.
20:04
Izvor: Beta

Drugi polufinalni par na Rolan Garosu u konkurenciji ženskih singlova činiće Andrea Petković i Simona Halep koje su danas istovetnim rezultatima slavile u četvrtfinalnim okršajima.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Nemačka teniserka Andrea Petković plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četvrtfinalu pobedila Italijanku Saru Erani 2:0 (6:2, 6:2).

Andrea Petković će u polufinalu igrati protiv četvrte nositeljke Simone Halep koja je u dva seta pobedila Svetlanu Kuznjecovu, 6:2, 6:2.

Nemica srpskog porekla se tako danas prvi put plasirala u polufinale nekog Grend slem turnira. Ona je danas imala malo problema u servisu, ali je odlično udarala i zabeležila mnogo direktnih poena.

Petkovićeva je 28. nositeljka turnira. Ona je do sada tri puta igrala u četvrtfinalima, ali je ispadala u Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es Openu.

Nakon toga je povredila koleno, tako da je zbog pauze počeo da joj pada plasman na WTA listi, a najniži joj je bio 177. mesto.

U drugom polufinalu sastaće se Marija Šarapova i Eženi Bušar a polufinalni mečevi igraju se u četvrtak na terenu "Filip Šatrije". Prve će na teren Ruskinja i Kanađanka od 12 časova a po završetku njihovog duela koplja će ukrstiti Simona Halep i Andrea Petković.

Ne propustite