RG - Ponovo nezgodan žreb za Novaka!

Autor: Janko Glavonjić
petak 23.05.2014.
12:51
Izvor: Sportske.net

Novaka Đoković ponovo nije imao sreće u Parizu. U projektovanom polufinalu ponovo ide na Rodžera Federera, ali ga i nezgodni Conga čeka već u osmini finala!

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Novak Đoković gotovo nikada nije imao na papiru lak žreb na Rolan Garosu, a tako je i ovoga puta. Đoković će se u prvom kolu sastati sa Žoao Souzom, 42. teniserom sveta.

Novak se sa Portugalcem već jednom sastao, prošle sezone na US Openu, kada mu je prepustio samo 4 gema u trećem kolu, slavivši sa 6:0, 6:2 i 6:2. Iako je Souza Portugalac, do sada u karijeri ima nešto bolje rezultate na betonu, a ove sezone je na šljaci u jako lošoj formi, ima samo 3 pobede iz 12 mečeva, tako da ovaj protivnik ne bi trebalo da predstavlja veći problem Đokoviću.

U drugoj rundi, Novaka čeka bolji iz duela Himeno Traver - Šardi, koji takođe ne bi smeli da predstavljaju našem teniseru problem. Šardi mu u 8 međusobnih duela nije uzeo ni set, dok je Traver dobio jedan meč, davne 2006, a poslednja dva susreta dobio je Novak. Ipak, Španac po običaju zna da namuči našeg tenisera bar u jednom setu, šljaka je njegova najbolja podloga, pa bi možda za Novaka bilo bolje da Šardi slavi u tom meču.

Marin Čilić je nosilac koji "pada" našem teniseru u trećem kolu, a Conga u osmini finala. Ova dva potencijalna meča čine Novakov žreb teškim, jer su to protivnici koji su jako ozbiljni za prvu nedelju turnira. Što se meča sa Congom tiče, optimizam ulivaju poslednji mečevi ova dva tenisera - Novak je dobio 8 susreta uzastopno, Conga je poslednji susret dobio još 2011. godine, ali na oprez poziva meč na Rolan Garosu 2012. kada je Đoković pobedio sa 3:2 u setovima. Što se Čilića tiče, Novak vodi sa 8:0 u međusobnim susretima, ali je u poslednjem meču Čilić uspeo da stigne da seta, pa i to poziva na oprez.

U četvrtfinalu projektovan mu je Raonić sa kojim se jako mučio prošle nedelje, ali je veliko pitanje da li će Kanađanin stići do njega. Već u prvoj rundi igra sa velikom nadom Australije Nikom Kirgiosom, u tom delu žreba su i Simon i Nišikori i Dolgopolov, tako da je verovatno da Đoković igra sa nekim od ovih tenisera.

U polufinalu ga čeka Rodžer Federer. Svi se sećamo 2011. kada je Đoković bio već viđeni pobednik turnira, ali ga je u sjajnom meču Švajcarac savladao.

Što se tiče Dušana Lajovića, ni on nije imao puno sreće. U prvoj rundi sastaće se sa specijalistom za šljaku, Argentincem Delbonisom, a ako uspe da ga pobedi, u drugom kolu ide najverovatnije na Nemca, Tomija Hasa.

Što se tiče Krajinovića, ukoliko uspe da prođe kvalifikacije, potencijalni rivali su mu: Leonardo Majer, Stiv Džonson, Danijel Brands, drugi kvalifikant, Felisijano Lopez, Fabio Fonjini, Tomas Berdih, Roberto Bautista Agut, Tomi Robredo, Dmitri Tursunov, Žil Simon ili Tobijas Kamke. Kao što vidimo, i ovde će sreća igrati presudan faktor, ukoliko Filip uspe da preskoči i poslednju prepreku u kvalifikacijama.

Projektovani parovi četvrtfinala su:

Nadal - Ferer, Vavrinka - Marej, Berdih - Federer i Raonić - Đoković.

Ne propustite