Riki Lambert na korak od Liverpula!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 29.05.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Engleski reprezentativac Riki Lambert biće novo pojačanje Liverpula, preneli su večeras svi veći engleski mediji!

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Napadač Sautemptona Riki Lambert, koji je sa tim timom prošao kroz tri ranga engleskog fudbala, u ovim trenucima živi svoj san.

Iskusni napadač je postao reprezentativac i igraće na Svetskom prvenstvu u Brazilu, nešto što svakako nije mogao da očekuje dok je kao 28-ogodišnjak vodio Sautempton u Ligi 1 pre samo četiri godine.

Ipak, čuda se nekada i dešavaju, a novo čudo i priznanje mogao bi Lambertu da da Liverpul, koji ga žarko želi ovog leta!

Navodno, Liverpul i Sautempton su se već dogovorili oko obeštećenja - ono će iznositi sedam miliona funti, a Lambert će potpisati trogodišnji ugovor sa vicešampionom Engleske.

Kako pišu engleski mediji, ostalo je samo da se čitava priča ozvaniči, što bi trebalo da se desi veoma brzo, imajući u vidu predstojeće Svetsko prvenstvo.

Ovaj transfer mogao bi, bar na papiru, da bude vrhunski potez Liverpula. Sećamo se pravljenja napadačkog para Kerol-Suarez pre nekoliko godina. Plan nije uspeo prvenstveno zbog karaktera Kerola, a sada se dovodi novi napadač, potpuno komplementaran Suarezu, ali iskusniji i zreliji od Kerola, i to bi zaista mogao da bude pogodak u centar mete za Liverpul.

Naravno, Staridž i Suarez će verovatno ostati standardni u startnih 11, ali nova kvalitetna opcija sa klupe je ono što je Liverpulu nedostajalo u nekim mečevima ove sezone.

Ne propustite