Rim - Šok, Federer ispao na startu!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 14.05.2014.
16:30
Izvor: Sportske.net

Švajcarac Rodžer Federer priredio je neprijatno iznenađenje svojim navijačima, pošto je u drugom kolu turnira u Rimu izgubio od Francuza Žeremija Šardija sa 2:1, po setovima 1:6, 6:3, 7:6.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Žeremi Šardi napravio je prvorazrednu senzaciju, pobedu nad Rodžerom Federerom. Federer je tako prerano izašao sa turnira na koji je doputovao u poslednji čas. Ispalo je da to nije bila tako dobra odluka po mišljenju mnogih najboljeg tenisera svih vremena.

Švajcarac je nedavno postao otac blizanaca po drugi put, pa je verovatno da je i taj događaj uticao na ovakav rezultat i njegov smanjeni fokus na ovom meču.

Ipak, na početku meča nije delovalo da će Federer imati problema pošto je ekspresno, sa dva brejka, rešio prvi set rezultatom 6:1 za samo 26 minuta.

Možda ga je i taj lagani početak opustio, Šardi je zaigrao mnogo bolje, i drugi set rešio sa 6:3, bio mu je dovoljan jedan brejk prednosti, a pri rezultatu 5:2 odbranio se od naleta Federera koji je propustio dve brejk lopte.

I u trećem setu Šardi je prvi došao do brejka, ipak, Federer je vratio rezultat na 4:4 i kasnije su oba tenisera uzimala svoje gemove do tajbrejka.

U tajbrejku prvi je napao Šardi, otišao na promenu strana sa prednošću 4:2, Federer je odmah uzvratio i činilo se prelomio meč kada je na 5:5 ponovo oduzeo servis protivniku i imao meč loptu na svoj servis.

Vrlo neuobičajeno za Švajcarca, izgubio je oba poena na svoj servis, a Šardi nije napravio grešku ovoga puta i dobio tajbrejk sa 8:6.

Francuski teniser u sledećoj rundi sastaće se sa Hrvatom Ivanom Dodigom.

Ne propustite