Risović: "Iskoristiti kalkulisanje Norvežanki"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2012.
10:50
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Uoči skorog početka EP za dame koje se održava u Srbiji, jedna od kandidatkinja za mesto na golu Jovana Risović iznela je svoja očekivanja u duelu sa Norveškom kojim će Srbija otvoriti takmičenje u grupi.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Još trinaest časova i dvanaest dana ostalo je do početka EP u rukometu koje će biti održano u Srbiji.

Naše rukometašice intenziviraju pripreme za kontinentalni šampionat a uveliko se vrše i skautinzi protivničkih timova sa kojima se naše dame nalaze u grupi A.

Pored Srbije, u grupi A biće još olimpijske šampionke Norvežanke, reprezentacija Ukrajine i Češke.

Prvi rival biće ujedno i najteži za izabranice selektora Boškovića ali Jovana Risović veruje da postoji pozitivna okolnost kod činjenice da se sa olimpijskim šampionkama susrećemo već na startu.

"Ono što znam o Norvežankama, jeste da slabije igraju na startu, s obzirom da tempiraju formu za završnicu turnira. To je slučaj i sa njihovim mlađim kategorijama. Sigurno je da se nećemo predati. Igramo na domaćem terenu, daćemo sve od sebe da pobedimo olimpijske šampionke, što bi bila najlepša moguća pozivnica pred Čehinje i Ukrajinke" rekla je Risovićeva.

Zdravstveni bilten naše reprezentacije je sjajan pošto povređenih igračica nema pa selektor Bošković može da računa na sve one devojke koje su pozvane na pripreme a od kojih će kasnije odabrati najspremnije.

Prvi meč na EP naša reprezentacija igra na veliki pravoslavni praznik "Vavedenje", 4. decembra, od 20 časova i 15 minuta protiv Norvežanki.

Dueli sa Ukrajinom i Češkom uslediće šestog i osmog decembra.

Ne propustite