Ristović: "Regularnost lige je dovedena u pitanje!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.03.2013.
19:36
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Direktor KK Crvena zvezda Telekom Davor Ristović istako je da će taj tim do kraja ligaškog dela ABA lige dati svoj maksimum ne bi li se domogao prve pozicije ali i doveo u pitanje regularnost lige nakon današnjeg sastanka čelnika Evrolige i Regionalnog ta

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Čelnici ABA lige i Evrolige postigli su danas kompromis koji znači da će pobednik ligaškog dela Ragionalnog takmičenja i osvajač lige obezbediti plasman u elitno evropsko takmičenje ali ta odluka nije preterano uticala na stav većine klubova da je neozbiljno razmatrati pravila takmičenja tri kola pre njegovog završetka.

Sa time se složio i direktor KK Crvena zvezda Telekom koji tvrdi da će uprkos svemu crveno-beli jurišati na prvu poziciju u ligaškom delu takmičenja.

"Crvena zvezda svu svoju energiju usmerava na završnicu ABA lige, jer ćemo se boriti dokle god bude postojala i teoretska mogućnost da na kraju ligaškog dela takmičenja osvojimo prvo mesto" kazao je Ristović.

On je priznao da naknadno tumačenje propozicija takmičenja ipak ne ostavlja nikoga ravnodušnim jer je i regularnost lige dovedena pod znak pitanja.

"Ovakvo naknadno tumačenje propozicija nikoga ne može da ostavi ravnodušnim, jer ovo što se dogodilo u ABA ligi ove sezone nigde se nije desilo. Videćemo kako će se dalje razvijati situacija, jer sve ovo ne ide u prilog regularnosti lige i postavlja pitanje odgovornosti ljudi koje vode regionalno takmičenje. Detaljniju analizu svega imaćemo u narednim danima" konstatovao je Davor Ristović.

Crvena zvezda Telekom ima jednu pobedu manje od prvoplasirane Igokee koja će za overu plasmana u Evroligu morati da dobije dva meča od predstojeća tri koja se igraju do kraja marta.

Zvezda će morati da dobije sve tri utakmice i da se nada u dva poraza Igokee ne bi li se domogla prve pozicije na tabeli.

Ne propustite