Rnić: "Na Marakanu po povoljan rezultat"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.03.2012.
22:45
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sutra je na programu prva utakmica polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Kako većina učesnika derbija veruje da sutra predstoji tek prvo poluvreme dvomeča, i Nemanja Rnić se slaže da je najbitnije ostvariti retultat koji odluku o finali

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Moderan evropski fudbal ne zasniva se samo na napadačkim taktikama i principu "gol više od protivnika". Ponekad je neophodno da se stane na loptu i da se odigra "kalkulantski" bez obzira što rivalitet timova poziva na borbu do poslednjeg atoma snage.

Činjenica da je Partizanova odbrana primila samo sedam golova na devetnaest mečeva u ligi mogla bi da bude od velikog značaja za rezultat sutrašnjeg derbija. Nemanja Rnić svestan je da "bedem" Partizana poseduje neophodan kvalitet ali da navedi statistički podaci ne moraju da budu relevantni.

"Milion puta smo u derbijima bili svedoci da nikakvi statistički podaci ne igraju odlučujuću ulogu. Sve što smo uradili u dosadašnjem toku sezone na planu defanzive je zasluga celog tima. Kup je neka druga priča, ali je jedno sigurno: moramo da budemo odgovorni i oprezni, jer se ništa ne rešava u prvoj utakmici" istakao je štoper Partizana.

Rnić je na prethodnom gostovanju komšijama bio nepravedno okrivljen pošto je sviran jedanaesterac nakon njegovog navodnog igranja rukom. Snimci su pokazali da Rnić nije bio kriv i da je Partizan oštećen u toj situaciji ali se popularni Rna ne osvrće na prošla vremena.

Želja svih u timu je da se na Marakani postigne pozitivan rezultat a da se nakon toga duelom na stadionu Partizana obezbedi prolaz u finale Kupa.

"Posebna motivacija nikada nije potrebna, svi vrlo dobro znamo koliko znače pobede protiv večitog rivala. Ne bih da prognoziram ishod, nikad se time nisam bavio, ali svakako verujem u dobro izdanje koje će nam omogućiti željeni rezultat pred revanš" zaključio je Rnić.

Derbi je na programu u sredu a početak meča zakazan je za 19 časova.

Ne propustite