Robi: "Greši i Pike..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.07.2012.
21:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki bio je nezadovoljan načinom na koji su njegovi igrači dozvolili Naftanu da se vrati u igru u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE ali je istakao da ne treba svu krivicu svaljivati na odbranu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je u četvrtak u Belorusiji pokazala mustru kako treba, odnosno, kako ne treba igrati u predstojećoj sezoni.

Prvo poluvreme crveno-belih bilo je na nivou vrhunskih ekipa ali je opuštanje u drugom bacilo senku na uloženi trud i ukupan utisak nakon pobede od 3:4 nad Naftanom.

Robert Prosinečki podrobno je analizirao jučerašnji susret i konstatovao da su greške defanzivaca bile evidentne ali da zbog toga neće "padati glave".

"Ono što sam znao i na šta sam upozoravao, domaći su u nastavku zaigrali agresivno, čak i grubo, što je logično kad gubiš 0:3. Kroz naše kikseve smo tada primili golove, prvo penal, pa Maksimović preskoči loptu, a Mikić je odbije na 16 metara, a kasnije pogreši i Krneta... Ali greške su normalne u fudbalu, pravi ih i Pike" rekao je hrvatski stručnjak i nastavio da pravda defanzivce svog tima.

"Došlo je do laganog opuštanja svih, nije samo odbrana kriva. I vezni red nam je pao u ritmu, nije bio rastrčan i kvalitetan kao u prvom delu. Ovo je dobra škola i sigurno ćemo loše stvari pod hitno popraviti, a dobre kojih je bilo mnogo sačuvati i nadograđivati" istakao je Prosinečki.

Trener Zvezde naglasio je da će njegov tim u najskorije vreme morati da nauči kako se izlazi iz kritičnih perioda kakvi su bili viđani na jučerašnjem meču.

"Iako smo tek na početku sezone, bili smo mnogo dobri u prvih 45 minuta. Čak sam se uplašio izvanrednog prvog poluvremena... Usledio je pad koji je predugo trajao. Crne rupe u igri su normalne i za veće ekipe od nas, ali se iz njih mora izlaziti brže. Da, slažem se da će te rupe verovatno biti opasnije protiv jačih rivala, ali se nadam da ćemo ih se osloboditi. Optimista sam i verujem da će sve biti i redu, mislim da ćemo biti samo bolji, a kroz utakmice i sigurniji" zaključio je Robi.

On je za kraj naglasio da prolaz u treće kolo kvalifikacija za LE još uvek nije obezbeđen ali da bi pobeda u gostima trebalo da grantuje mirniju utakmicu za Zvezdu na "Marakani".

Revanš sa Naftanom na programu je narednog četvrtka.

Ne propustite