Robijev posao tek počinje

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.05.2012.
10:23
Izvor: Sportske.net

Do kraja ekipa treba da osvoji kup, a Prosinečki kreće u formiranje tima za narednu sezonu. Budžet i dalje tajna, Zvezdin trener bi voleo da u junu ima jasnu predstavu o timu. Da li je to moguće?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Velika većina igrača ne želi da ode, što je kompliment za trenera, ali on kaže da je realnost drugačija.

"Super bi bilo kada bi ekipa ostala na okupu, no, ako stignu prave ponude, mi smo tu nemoćni", komentariše Prosinečki.

On je siguran da niko od pojačanja koja su u januaru stigla u klub neće otići u predstojećem prelaznom roku, ali su problem "starosedeoci".

Pre svih, oči su uprte u Lazovića.

Robi je rekao da  bi za njega najbolje bilo da ostane u klubu i sazre, ali on je realno jedini Zvezdin igrač koji bi mogao da napuni kasu kluba tokom leta.

Borha bi trebalo da ostane, no, pitaju se finansije.

"Za nas je veoma važan, zavisi od budžeta", konstatuje Prosinečki.

Upravo je to ključna reč, jednostavno vrlo je teško naći prava pojačanja bez značajnih sredstava, a opet bez prodaje najboljih klub ne može da živi. To je magični krug srpskog fudbala.

"Voleo bih da imam ekipu na početku priprema", dodaje Prosinečki, ali nevolja je što je okupljanje oko 20. juna kada je u toku EURO 2012.

Strani klubovi neće kupovati u junu, to je sigurno, a tradicija nas uči da je praktično da svi ostavljaju za avgust formiranje tima i eventualne transfere. Zbog toga bi Zvezda mogla da sačuva ekipu za kvalifikacije, ali će naravno problem biti šampionat, odnosno septembar kada će morati ponovo da formiraju tim.

Ovo je jedna od situacija u kojoj nema rešenja, odnosno ima loših i manje loših, a na Zvezdi, odnosno Prosinečkom je da se prilagodi.

Ne propustite