Ronaldov jubilej i Klopova "kohones"

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.04.2014.
12:19
Izvor: Sportske.net

Umesto najave malo brojeva i nekoliko podatak za koje sigurno niste znali. Šta Klop jedino zna da kaže na španskom?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Hajde da krenemo od Kristijana Ronalda, bio je tužan posle zvižduka od strane svojih navijača, ali sada je čvrsto rešen da ih natera da se postide zbog takvih gestova.

On večeras igrao 100. meč u Ligi šampiona, drugi je Portugalac kome je to pošlo za rukom, a mogao bi već ove sezone, ako Real uđe u polufinale da postane rekorder u svojoj zemlji, Luiš Figo je odigrao 103 meča. Kristijano je u 99 utakmica postigao 48 golova. Ako večeras bude strelac na jubileju, na večnoj listi Reala u elitnom evropskom takmičenju stići će legendarnog Di Stefana.

Ima i svetli primer igrača koji su dali gol na 100. utakmici u Ligi šampiona. Prošle jeseni je to učinio Ibra, pre šest godina Tijeri Anri.

Anćeloti je prvi trener koji je sa pet različitih ekipa stizao u četvrtfinale LŠ. Do sada je u četiri pokušaja prošao sa Juventusom i Milanom, dva puta je eliminisan, sa Čelsijem i Pari Sen Žermenom. Postoje ljudi koji su sa tri različita kluba igrali polufinale u ovom takmičenju, jedan je, pogađate, Murinjo, sa Portom, Čelsijem i Interom, drugi Van Gal, sa Ajaksom, Barsom i Bajernom.

Kasiljas je talija Reala, doduše ne brani u šampionatu, ali je poslednji put izgubio na golu Reala još u novembru 2012. protiv Betisa. On će večeras na gol umesto Dijega Lopeza, navijači traže da tu i ostane. Još jedna promena u ekipi Reala, suspendovanog Marsela menja Koentrao. I ne, nemojte se nadati da bi Bejl mogao na beka, tu je mogućnost Anćeloti apsolutno juče isključio.

Real je naravno ekipa koja je najviše puta igrala u četvrtfinalu Lige šampiona (ili nekadašnjem KEŠ). Od 30 pokušaja prošli su u 80% slučajeva.

Dortmund je prošle godine "odjavio" Real iz Lige šampiona, ali su "Beli" na putu ka sedmoj tituli prvaka Evrope, eliminisali "Milionere" koji su godinu pre toga osvojili titulu. No, generalno Nemci izlaze na kraj sa španskim timovima, uz Real su prošle godine otpisali i Malagu, a bili su bolji i od Saragose, La Korunje i madridskog Atletika.

Real je poslednji put izgubio kod kuće u LŠ od Barse 2011. a inače postiže najmanje dva gola po meču na "Bernabeu" u Ligi šampiona, ako govorimo o eliminacionoj fazi, pa će odbrana Borusije morati da se čuva.

Da pričamo malo o Borusiji, Levandovski je od debija u Ligi šampiona izgubio samo jednom, kada je bio u timu. Večeras ga neće biti u sastavu, što je samo jedan od hendikepa tima.

Ali, Jirgena Klopa nije napuštalo dobro raspoloženje, otkrio je da zna kako se "m..." kažu na španskom i poverio novinarima da je to jedino što ume da kaže na ovom jeziku.

On je uporedio Real od prošle godine sa Anćelotijevom vizijom fudbala i rekao da mu se više sviđa ovaj sadašnji jer igra brže, pre svega jer je stigao Bejl.

"Mi smo prošle godine imali barikade na kojima su zaustavljeni. Ove? Ne mogu da vam kažem, ni ja nisam siguran šta mogu da očekujem",
dodaje fudbalski hipster.

Uz Levandovskog, nema Subotića, Kube, Bendera, Šmelcera iGundogana, prava bolnica.

Inače, sudi Mark Klatenburg, kada je on na centru u Ligi šampiona,domaćin obično pobeđuje, 10 od 12 puta je slavila ekipa koja jeigrala pred svojim navijačima. Pokazao je samo jedan crveni, JerkuLeku iz Dinama pre dve sezone. Realu je sudio dva puta u pobediprotiv Ajaksa, ali i onom torpedovanju Galatasaraja u Istanbuluprošle jeseni.

Počinje u 20:45, budite tu...

Ne propustite