"Roštilj" preči od analize suđenja!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.05.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net

Ukoliko ste očekivali da ćete do kraja nedelje saznati da li je bilo grešaka arbitara na mečevima 26. kola JSL i PLS ta vam želja neće biti uslišena jer je Komisija za analizu suđenja rešila da Prvomajski uranak stavi na prvo mesto svoje liste prioriteta.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Sporni momenti sa mečeva 26. kola Jelen Superlige i Prve lige Srbije još uvek nisu analizirani a za članove Komisije za analizu suđenja nije bilo važno ni to što je tokom prethodnog vikenda igran i "večiti" derbi.

Da li je Milorad Mažić oštetio Partizan za penal, da li je Crvena zvezda oštećenja kod drugog gola crno-belih, da li je Rad opravdano "grmeo" na arbitra Veselinovića koji nije dosudio penal "Građevinarima" u duelu sa Napretkom, sve su to pitanja koja će morati da sačekaju na odgovor.

A razlog zbog kojeg je to tako je jednostavan, Komisija za analizu suđenja nije zasedala tokom tekuće sedmice zbog Prvog maja!


Predsednik Komisije Zdravko Jokić svoje odsustvo opravdao je "privatnim putovanjem" a krivicu je svalio na Stanišu Beljina koji je doneo odluku da se ne zaseda zbog praznika.

"Na prošlom sastanku obavestio sam članove Komisije da ću biti odsutan i rekao Staniši Beljinu da organizuje sve kako bi se obavila analiza ove sedmice" rekao je Jokić za "Sport".

Interesantno je da se gospoda zadužena za analizu suđenja nije odazvala ni na pozive generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića koji je urgirao da odrade svoj posao i ne dozvole da im se obaveze na gomilaju.

"Urgirao je Zoran Laković i zaista mi nije jasno zašto se nije održala. Neverovatno je da se ovakve stvari dešavaju a finiš je prvenstva" iskreno priznaje predsednik Komisije za analizu suđenja.

Podsećamo da je ovo telo zimus oformljeno sa namerom da se "reformiše stanje u sudijskoj organizaciji".

Komisiju za analizu suđenja čine Zdravko Jokić, Staniša Beljin, Dragan Živanović i Dušan Mrakić, tako da od dotičnih zavisi kada će fudbalska javnost u Srbiji dobiti odgovor na pitanja da li je neko oštećen u okviru mečeva 26. kola JSL i PLS.

Ukoliko i suđenje analiziraju tako revnosno kao što organizuju svoje sastanke onda vam je jasno koliko je njihovo mišljenje merodavno da sudimo o učinku arbitara na terenima u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Ne propustite